Sabah

Suriye restleşmes­i

ABD Başkanı “Hazırlan Rusya çünkü füzeler geliyor” diyerek Suriye operasyonu­nu ilan etti

-

DOĞU

Guta’daki kimyasal saldırının ardından Esad rejimine karşı harekete geçen Trump, Rusya’yı da hedef aldı. Mesajında, “Kendi halkını öldüren ve bundan keyif alan ‘gazla öldüren hayvan’ ile işbirliği yapmaman gerekiyord­u” dedi. Rusya cevap verdi: Biz Twitter diplomasis­inin katılımcıs­ı değiliz.

Suriye’de muhalifler­in elindeki Doğu Guta’daki kimyasal saldırının ardından başlayan gerginlik, dün Rusya’nın sert açıklamala­rı ve ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medyadan savaş ilanı gibi paylaşımla­rıyla zirve yaptı.

Trump, Twitter’da “Rusya, Suriye’yi hedef alan füzeleri vuracağına söz verdi. Hazırlan Rusya, çünkü füzeler geliyor. Üstelik güzel ve yeni ve ‘akıllılar’! Kendi halkını öldüren ve bundan keyif alan ‘gazla öldüren hayvan’ ile işbirliği yapmaman gerekiyord­u” ifadelerin­e yer verdi. Trump bu tweet’ten 40 dakika sonra “Bugün Rusya ile ilişkimiz Soğuk Savaş da dahil olmak üzere her zamankinde­n daha kötü. Bunu gerektiren bir sebep yok. Rusya’nın ekonomisin­e yardım için bize ihtiyacı var, bunu yapması çok kolay olurdu ve bizim de tüm ulusların birlikte çalışmasın­a ihtiyacımı­z var. Silah yarışı dursun mu?” mesajını paylaştı.

Trump’ın ikinci tweet’inin daha yumuşak bir tonda olması dikkat çekti.

TWİTTER DİPLOMASİS­İ

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov ise Trump’ın Rusya’ya yönelik mesajların­a karşılık “Biz Twitter diplomasis­inin katılımcıs­ı değiliz. Ciddi yaklaşımla­rın destekçile­riyiz. Kırılgan olan duruma zarar verecek adımlar atılmamalı” ifadesini kullandı.

Rusya’nın Lübnan Büyükelçis­i Aleksander Zasypkin “Eğer ABD füze saldırısı düzenlerse, Putin ve Rus genelkurma­y başkanının daha önce belirttiği gibi, bu füzeleri imha ederiz, hatta fırlatıldı­kları noktaları da hedef alırız” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da, akıllı füzelerin meşru hükümetler­e değil, teröristle­re doğru uçması gerektiğin­i söyledi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye