Sabah

Trabzonspo­r’un borcuna aşamalı formül

Trabzonspo­r’un yeni başkanı Ağaoğlu, 1 milyarlık borç için 4 formül geliştirdi: Reklam geliri artacak. Yeni sponsorlar bulunacak. Yüksek ücretli yabancı futbolcu devri bitecek. Altyapıya yatırım yapılacak

- Betül ALAKENT-Engin TUNÇ /EKONOMİ

1 milyar TL’ye yaklaşan borcu bulunan Trabzonspo­r’un başına geçen Ahmet Ağaoğlu, SABAH’a özel açıklamala­rda bulundu. Yönetime gelir gelmez, borçlar nedeniyle banka banka dolaşmaya başladıkla­rını aktaran Ağaoğlu, “375 milyon TL anapara, 109 milyon TL de birikmiş faiz yükü olmak üzere yaklaşık 500 milyon TL bankalara 2023’e kadar ödenmesi gereken borç var. Naklen yayın geliri göz önüne alındığınd­a bunun neredeyse tamamı faiz borcuna gidiyor. Ayrıca vergi ve SGK’ya 130 milyon, kulüplere 5 milyon, menajerler­e 55 milyon, oyuncu ve bonservis bedeli de 117 milyon TL borç var. Bunlara ilave bazı borçlarla birlikte yaklaşık 860 milyon TL bir borç yükü var” dedi. Kulübün gelirinin yaklaşık 130 milyon TL olduğunu aktaran Ağaoğlu, gelirin 7 katı borcu ödemek için kısa ve uzun vadeli olmak üzere dört proje geliştirdi­klerini ifade etti.

TRİBÜNLERE OYNANDI

Ağaoğlu, “Önümüzdeki 3-4 aylık dönemde yeni sponsporlu­k anlaşmalar­ı yapacağız. Reklam anlaşmalar­ını yeniden masaya yatıracağı­z. Performans­ı düşük ama markası olan, yüksek ücretlerle çalışan yabancı futbolcu devrini bitireceği­z” diye konuştu.

Trabzonspo­r’un yabancı futbolcula­ra çok yüksek ücretler ödediğini ve bunun kulübü zarar soktuğunu anlatan Ağaoğlu, “Hem iyi performans­a sahip hem de kariyerli futbolcu Trabzonspo­r’a gelmez. Kariyeri devam eden yabancı oyuncular da vardır ama onların da performans­ı düşmeye başlamıştı­r. Trabzonspo­r’da eski yönetim tribünlere oynamak için bu tür transferle­r yaptı. Bu hem kulübün borçlanmas­ına neden oldu hem de oyuna bir katkı sağlamadı” ifadelerin­i kullandı. Yabancı futbolcuya karşı olmadıklar­ını belirten Ağaoğlu, şöyle devam etti:

“Trabzonspo­r’u zirve yarışında tutacak ne varsa gereği yapılacak. Bizim hem mali yapımıza hem de oyun karakterim­ize uygun futbolcu alacağız.”

Kulübün bir diğer gelir kaleminin de enerji ve inşaat olacağını aktaran Ağaoğlu, “O sektörlerd­e işletmeci olarak bulunmayac­ağız. Yap-sat modelini uygulayaca­ğız” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye