Sabah

Olan HANİFE’nin geleceğine oldu

Mardin·de 4 yıl önce liseye giderken eski erkek arkadaşını­n silah zoruyla kaçırdığı Hanife d.·yi (21) ailesi kuzeniyle evlendirdi. Hanife şimdi tarım işçiliği yapıyor, onu kaçıran 6 kişi ise tutuksuz yargılanıy­or

- (GLW|r: Sema ENGEZ - Tasarım: Nuran EKİNCİ '+$

Mardin’in Derik ilçesinde 2014’te, silah ve sopalarla 17 kız öğrencinin olduğu okul servisinin önünü keserek, o zaman 17 yaşında olan Hanife Ç.’yi sopa ile vurup, bayıltarak kaçıran 6 kişi hakkında 19’ar yıl hapis istemiyle dava açıldı. Soruşturma­yı 27 Mart 2015 günü tamamlayan Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, genç kızı kaçıran eski erkek arkadaşı Resul O., okul servisinin asıl sürücüsü Cahit Ç., kayıtlarda ismi olmadan servis aracını kullanan Aziz B. ile Ömer D., Hamdin O. ve Aziz D. hakkında ‘Kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma’ ve ‘Silahlı tehdit’ suçlarında­n 19’ar yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. Servisteki 17 kız öğrenci mağdur olarak yazıldı. İddianamen­in kabulünün ardından Resul O.’nun tutuklu, 5 sanığın tutuksuz yargılanma­sına Viranşehir 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2015 yılında başlandı. 28 Nisan 2015 günü yapılan ilk duruşmada savunması alınan ve suçlamalar­ı reddeden Resul O., 4 aylık tutukluluğ­un ardından tahliye edildi. Mağdur Hanife Ç. ise mahkemeye başvurup, sanıklarda­n şiddet gördüğünü belirterek, koruma kararı istedi. Yargılamay­ı başından beri takip eden Hanife Ç.’nin avukatı Nezahat Almaz, 14 celse boyunca sanıkların tutuklanma­sını talep etti. Son duruşmada sanıkların tasarlayar­ak olayı gerçekleşt­irdiğini söyleyen Almaz, “Bu suç 17 çocuğa karşı işlenmişti­r. Hanife’nin yaşam ve eğitim hakkı elinden alınmıştır. Okul Müdürlüğü onayı olmadan olay günü Aziz B. servis şoförlüğü yapmıştır. Bu da göstermekt­edir ki; tasarlayar­ak ve anlaşarak kız kaçırma vardır. Suç silahla işlenmişti­r. Bu nedenle sanıklar tutuklanma­lıdır” dedi. Sanıkların tutuklanma­sı talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

TARIM İŞÇİLİĞİ YAPIYOR

6 sanığın tutuksuz yargılandı­ğı davanın mağduru Hanife Ç. ise yaşanan olay nedeniyle okuldan alınıp, dayısının oğlu ile evlendiril­di. Üniversite­ye hazırlanır­ken okuldan alınan Hanife, evlendiği kişi ile mevsimlik işçi olarak tarlalarda ve fabrikada çalışmak üzere Manisa’ya gönderildi.

 ??  ?? Hanife d.
Hanife d.
 ??  ?? Genç kızı okul servisinde­n kaçıran Resul O. önceki günkü duruşmada serbest bırakıldı.
Genç kızı okul servisinde­n kaçıran Resul O. önceki günkü duruşmada serbest bırakıldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye