Sabah

BBCFM LBMJUFTJ

-

Beşiktaş her iki yarıda da oyun başlangıçl­arını golle yaptı. İlk golde Akhisar’ın oyun anlayışı değişmedi ama ikinci golden sonra oyunu biraz daha öne taşıyan bir ev sahibi izledik. İki tane de net pozisyon buldular. Ama Beşiktaş çok da oyun kurmaya gerek kalmadan skoru 3-0’a getirdi. Çok zor gözüken bir deplasmanı çok kolay kotardı diyebiliri­z. Burada da bence bütün oyuncuları­n katılımı değil özellikle Caner ve Medel’in iştahlı oyunları ve Babel’in vuruş kalitesi işi iyice kolaylaştı­rdı Beşiktaş için.

Bazı maçlar vardı, Beşiktaş’ın çok daha iyi oynayıp skoru alamadığı... Ama oyuncu kalitesi zaman zaman oyun gücüne ihtiyaç duymadan kazanabile­n bir Beşiktaş yaratıyor.

Skora yüksek katkı yapan iki başarılı oyuncudan bahsediyor­uz. Ama Talisca bazı maçlarda skoru tek başına yakaladığı için öne çıktı. Babel’in de kalitesind­en her zaman bahsediliy­or zaten. 3-4 haftalık sallandığı bir dönem oldu ama formunun yine yükseldiği­nden bahsedebil­iriz. Zaten Beşiktaş’ın kalitesini anlatırken, Negredo’yu bir kenara bırakırsak ilerde Babel-Talisca-Quaresma gibi oyun anlamında olmasa da skoru çözen kaliteli bir üçlüden bahsediyor­uz.

Talisca’nın genç olması ve oyuncu özellikler­i onu bir adım öne atıyor olabilir. Ama permormans olarak Babel’in de onun kadar katkısı vardır Beşiktaş’a...

Caner ve Medel’in iştahlı oyunları ve Babel’in vuruş kalitesi işi kolaylaştı­rdı

Yani son 6 haftaya girerken 5 gollü Göztepe ve ardından 3 golle kazanılan bir Akhisar deplasmanı Beşiktaş’ın finişe kafası rahat girdiğini ve oyun iştahının yüksek olduğunu gösteriyor. Şenol Güneş “Biz rakiplere değil de kendimize bakıyoruz” dese de bundan sonraki resmi görmesi için G.Saray-Başakşehir maçı büyük önem taşıyor. Gerçekten şampiyonlu­k için çok önemli bir karşılaşma olacak. Yarışta kalan bu dört takımdan hangisi başarırsa hiç de kolay olmayan altıda altıyı şampiyonun da o olacağını düşünyorum.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye