Sabah

400 bin üyeli İstanbul Ticaret Odası’nın 24’üncü başkanı Şekib Avdagiç oldu. Ancak Avdagiç’in listesi çok çizik yedi. İzmir’de ise Mahmut Özgener seçimi kazandı

-

İş dünyasının iki büyük meslek örgütü İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yeni başkanları belli oldu. İTO’da 4 yıl boyunca başkanlık görevini Şekib Avdagiç, İZTO’da ise Mahmut Özgener yürütecek.

AVDAGİÇ YÖNETİMİNE 7 YENİ İSİM

İTO’nun 81 ayrı mesleğe mensup 261 meclis üyesi, yeni yönetim kurulunu seçmek üzere dün Eminönü Merkez Binası’nda bir araya geldi. Saat 17.00’de sona eren seçim sonuçların­a göre Şekib Avdagiç, 136 yıllık köklü bir geçmişe sahip İTO’nun 24’üncü başkanı oldu. Ancak Avdagiç’in listesinde­ki isimlerin birçoğu çizik yedi. Meclis Başkanlığı seçimi perşembe günü yapılacak. Öztürk Oran ile Mithat Yümlü yarışacak. Avdagiç başkanlığı­ndaki yönetim kurulunda İsrafil Kuralay, Servet Samsama, İbrahim Doğan Salman, Dursun Topçu, Ahmet Özer, Yakup Köç, Burhan

Polat, Levent Taş, Bahadır Yaşık ve Adil Coşkun yer aldı. 10 kişilik yönetim kuruluna

7 yeni isim girdi. Şekib Avdagiç, seçimlerde­n sonra “Büyümede anahtar rol oynayacak, nokta atışı projelerim­iz hazır. Kaybedecek bir saatimiz bile yok” açıklaması yaptı.

İZMİR’DE ÖZGENER DÖNEMİ BAŞLADI

Ekrem Demirtaş’ın seçime 12 saat kala yarıştan çekilmesin­in ardından gözlerin çevrildiği İZTO’da da dün başkanlık seçimi yapıldı. 174 meclis üyesinin oy kullandığı İZTO’da yönetim kurulu başkanlığı­na Mahmut Özgener getirildi. Tek listeyle gidilen seçimlerde Özgener 151 oy alarak yeni yönetim kurulu başkanı oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye