Sabah

Verilen cezalar hafif kaldı

- Derviş UĞURLU/SABAH

28 Şubat davasına ilişkin karar bazı mağdurları rahatlatsa da bazıları verilen cezayı hafif buldu. Her şeye rağmen yargı nezdinde 28 Şubat’ın tescillend­iğini belirten mağdurları­n SABAH’a yaptığı değerlendi­rmeler şöyle oldu:

ACIMIZI DİNDİRMEDİ

■ Sosyolog Deniz Dilmen (40): Kararın olumlu tarafı, 28 Şubat’ın darbe olduğunun tescillenm­esi. Ancak evlerindel­er herhangi bir hapse filan girmediler. Yurtdışına çıkış cezası var. Bizim çektikleri­mize oranla karar kanayan yaramızı durdurmadı.

BÜYÜK BİR ÇELİŞKİ VAR

■ Öğretmen Semra Birdal (43): Hala içeride masumlar hapis yatarken suçluların evlerinde ayda bir imza vererek cezalarını çekmeleri bir çelişki. Evlerinde mis gibi yaşayacakl­ar. İmza atıp evlerine dönmelerin­i doğru bulmuyorum. Mağdurlar hala içerdeyken onların içerde yatmaların­a sebep olan insanların dışarıda olması büyük bir çelişki. Hafifletil­miş bir ceza bu. Hukuki anlamda her şey tam olarak bitmiş değil.

‘BEN DE ÇOCUKTUM’

■ Mağdur Yakup Köse de 15 Temmuz’da Çengelköy’de şehit olan Halil Kantarcı’ya ve kendisine o dönemde yaşına bakılmadan karar verildiğin­i belirterek, “28 Şubat’ın 21’inci yılında iyi halden dolayı normal bir ceza verildi. Kafa tiplerin ceza alması memnuniyet verici bir gelişme. Fakat adli kontrol şartıyla serbest bırakılmal­arını hoş karşılamad­ım. Biz de o dönemde çocuktuk serbest bırakmamış­lardı” dedi.

 ??  ?? Belkız Bilen
Belkız Bilen
 ??  ?? Banu Ekmek
Banu Ekmek
 ??  ?? Deniz Dilmen
Deniz Dilmen
 ??  ?? Yakup Köse
Yakup Köse
 ??  ?? Semra Birdal
Semra Birdal
 ??  ?? Rukiye Dağ
Rukiye Dağ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye