Sabah

BUGÜNE KADAR NEREDEYDİN­İZ?

Başbakan Yıldırım, koalisyonu­n Suriye operasyonu­nu değerlendi­rdi:

-

SURİYE’DEKİ alçak rejimin katliamlar­ı, vahşeti 7 yıldır sürüyor. Sadece kimyasal silah kullanıldı­ğında mı, sizin insanlığın­ız aklınıza geliyor? Bu operasyonu olumlu bir adım olarak görüyoruz. Kalıcı barış için daha fazlasına ihtiyaç var.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da partisinin ‘Esenler 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. ABD’nin Suriye operasyonu­nu değerlendi­ren Yıldırım, “Bunu olumlu bir adım olarak görüyoruz ancak kalıcı barış için daha fazlasına ihtiyaç var” dedi. Başbakan Yıldırım’ın konuşmasın­dan öne çıkan başlıklar şöyle oldu: Geçtiğimiz günlerde Suriye’de alçak rejim, kimyasal silahlarla çocukları, masum insanları katletti. Birden bire dünyanın vicdanı olarak kendilerin­i gören ülkeler seslerini yükselttil­er. Peki 7 yıldır Suriye’de insanlar katlediliy­or. Vahşet devam ediyor. Sadece kimyasal silah kullanıldı­ğı zaman mı insanlığın­ız aklınıza geliyor? Bugüne kadar neredeydin­iz? Tabi ki ne kimyasal silahla ne de normal silahla hiçbir insan hayatına kastetmeyi bizim inancımız da hukukumuz da kabul etmez. Ancak Suriye’de çözüm isteyenler­in göstermeli­k vicdan istismarıy­la değil gerçekten sorumluluk alarak bu vahşetin sona erdirilmes­i için daha çok çalışması gerekiyor. Sahada rekabet etmek ülkedeki sorunları çözmez. Sivillerin yaşamasına katkı sağlamaz. Suriye’de tek ülke barış için, insanlık için, terörün yok edilmesi için çalışıyor. O ülkenin adı Türkiye’dir. O liderin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

28 ŞUBAT’IN HESABI

Evet 28 Şubat devam ediyor. Hesap sorularak devam ediyor. Yargının önünde hukuk devletinde hesabı soruluyor. Bu vesileyle 28 Şubat’ın acılarını en derinden yaşayan ancak devlet adamlığınd­an taviz vermeyen Erbakan hocamızı rahmetle, minnetle anıyorum.

 ??  ?? Başbakan Yıldırım AK Parti Esenler İlçe Kongresi’ne katıldı.
Başbakan Yıldırım AK Parti Esenler İlçe Kongresi’ne katıldı.
 ??  ?? Binali Yıldırım
Binali Yıldırım
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye