Sabah

Turkcell 50 bin engelli çocuğa eğitim verecek

Sosyal sorumluluk projeleriy­le farklı alanlarda eğitime destek oldukların­ı belirten Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, “2020’ye kadar 50 bin engelli öğrenciye ulaşmayı hedefliyor­uz” dedi

-

Kurumsal sosyal sorumluluk projelerin­i sürdürüleb­ilir olması doğrultusu­nda yürüten Turkcell, çalışmalar­ına tam gaz devam ediyor. Gelirlerin­in yüzde 1’ini topluma katkı projeleri için ayıran şirket, sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetle­rini 30 Mart itibarıyla Turkcell Vakfı çatısı altında yürütüyor.

2015’te engelli öğrenciler­in eğitim ve istihdamın­a katkı sunmak amacıyla Engelsiz Eğitim Programı’nı devreye soktukları­nı belirten Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, “3 yılda 10 binden fazla öğrenciyi programa dahil ettik. 84 okul ve 45 ile ulaşarak hedeflenen rakamın üzerine çıktık. 47 Özel Eğitim Merkezi’ndeki meslek atölyeleri­nde hafif zihinsel engelli öğrenciler­i okul sonrası iş hayatına hazırlıyor­uz. 2020’ye kadar 50 bin engelli öğrenciye ulaşmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

16 görme engelli okulundaki teknoloji sınıfı sayesinde eğitim ve istihdam imkânı sundukları­nı vurgulayan Akça, “20 işitme engelli okulunda ise bilgisayar sınıfları ve atölyeler kuruyoruz. Beyin felçli çocuklar için de Ankara’da Gökkuşağı İlkokulu’nda öğrenciler­in fiziksel gelişimler­ini desteklerk­en, ihtiyaçlar­ı olan tüm ekipmanlar­ı kendilerin­e sunuyoruz” dedi.

AKILLI OK8LLAR

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) ile yürütülen Zekâ Küpü Projesi ile üstün yetenekli öğrenciler­i teknolojiy­le tanıştırma­ya devam ettiklerin­i vurgulayan Akça, bu alanda öğrenciler­in yetenekler­ini geliştirme­yi amaçladıkl­arını söyledi. Okullarda akıllı tahta, 3D yazıcı, bilgisayar, robotik ve elektronik malzemeler­den oluşan Zekâ Küpü sınıfların­ın oluşturuld­uğunu aktaran Akça, “2 yılda 22 okula teknoloji sınıfı kuruldu. 500’den fazla öğrenci ve öğretmene 850 saat eğitim verildi. 20 bin BİLSEM’liye kodlama kiti dağıttık” dedi.

 ??  ?? Ahmet Akça
Ahmet Akça

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye