Sabah

FETÖ’nün yaşam koçu yakalandı

-

■ Adana: Gaybubet evinde sahte kimlikle yakalanan Güngör Y.’nin (29), İstanbul’da kurduğu özel bir merkezde örgüt üyelerine yaşam koçluğu hizmeti verdiği ortaya çıktı. FETÖ’nün Adana’da yeniden yapılanma sürecinde de aktif bir rol alan zanlıyla birlikte, örgütün bu amaçla gönderdiği 61 bin dolar da ele geçirildi. Örgütün “Çukurova Eyalet Talebe Mesulü Abdulsamet S. ile Mersin’deki soruşturma­da aranan eşi Esin S. de yakalandı.

■ Ankara: FETÖ'nün sözde 'Malezya imamı' olduğu belirtilen Alettin Duman, silahlı terör örgütü yöneticisi olmak suçundan 18 yıl hapse çarptırıld­ı. ■ Samsun: 7 polis eşi gözaltına alındı.

■ İzmir: 4 şüpheli gözaltına alındı.

■ Bitlis: 21’i polis 25 kişi gözaltına alındı.

■ Sivas: Açığa alınan emniyet müdürleri H.M. ve H.Y. ile emekli edilen İ.A. gözaltına alındı.

■ Kastamonu: Kastamonu merkezli 12 ilde düzenlenen operasyond­a 12 rütbeli asker gözaltına alındı.

■ Balıkesir: Astsubay C.Ö. gözaltına alındı.

■ Osmaniye: Gaziantep’te aranan üniversite öğrencisi Z.B. yol kontrolünd­e gözaltına alındı.

■ Eskişehir: Emekli polis memuru Halit E. gözaltına aldı. FETÖ’nün kapatılan okullarınd­a öğretmenli­k yapan Mehmet Fuat A. da bisikletiy­le kaçmaya çalışırken yakalandı. İmha etmeye çalıştığı flaş belleğe de el konuldu.

■ Kocaeli: Merkezde yakalanan 3 mahrem abi ile Gebze ilçesindek­i gaybubet evlerine yakalanan 7 şüpheli ile tutuklandı. Ayrıca Kocaeli merkezli 13 ilde örgütün TSK yapılanmas­ına yönelik operasyond­a çoğunluğu muvazzaf asker 39 şüpheli gözaltına alındı. Ziya RAMOĞLU - Ali ALTUNDAŞ-Abbas ÇAKARRıdva­n UYSAL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye