Sabah

Den elk y katilleri hâkim karşısında

Çengelköy’de gazeteci Mustafa Cambaz’ın da aralarında bulunduğu 8 vatandaşı katleden darbeciler ilk kez hâkim karşısına çıktı

-

FETÖ’NÜN askerleri tarafından 15 Temmuz 2016’da girişilen darbe girişimind­e, İstanbul Çengelköy’de 8 vatandaşın da katledildi­ği olaylara ilişkin davanın ilk duruşması dün İstanbul

32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Silivri Cezaevi girişindek­i binada başladı.

Gazeteci Mustafa Cambaz ile Burak Cantürk, Fatih Dalgıç, Gökhan Esen, Halil Kantarcı, Kader Sivri, Murat Akdemir ve Osman Yılmaz’ın Çengelköy, Kuleli, Vaniköy ve Beykoz’da katledildi­ği ve 62 vatandaşın yaralandığ­ı olaylarla ilgili 90’ı tutuklu 117 sanığın yargılandı­ğı dava duruşmasın­a sanıkların yalanları damgasını vurdu.

Duruşmaya Çengelköy-Beykoz hattında şehit olanların yakınları ve yaralanan gaziler müşteki olarak katıldı. TBMM Başkanlığı, Cumhurbaşk­anı, Başbakanlı­k ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları, müşteki vekilleri olarak hazır bulundu. Duruşmaya, yapımcı Raci Şaşmaz da müşteki olarak katıldı. Dava dosyasında Şaşmaz’ın, 15 Temmuz akşamı Çengelköy’de darbeciler tarafından “alıkonulan ve özgürlüğün­den yoksun bırakılan vatandaşla­r” arasında yer aldığı belirtildi. Şaşmaz’ın, Mevlüt Ballı isimli er tarafından alıkonuldu­ğu kaydedildi.

YALANLARLA BAŞLADILAR

Duruşmada tutuksuz sanık albay Murat Önder, Kuleli Askeri Lisesi’nde olduğunu, darbe olaylarına şahit olmadığını söyledi. Yine sanık Kenan Budak da bilgisi olmadığını ileri sürdü. Mahkeme başkanı Ömer Günaydın da okul komutanı albay Mürsel Çıkrıkçı’nın “Yönetime el koyduk, darbe yaptık” dediğini anımsatara­k, “Adam sana darbe yapıldığın­ı söylemiş, daha nasıl öğreneceks­in” dedi. Daha önce ifadesinde “Tatbikat sandım” diye savunma yapan tutuklu er Burak Küçüksu da bu kez darbe olduğunu sabah öğrendiğin­i ileri sürdü.

 ??  ?? Davanın duruşması İstanbul Silivri’de görüldü.
Davanın duruşması İstanbul Silivri’de görüldü.
 ??  ?? 6ABA
6ABA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye