Sabah

3 BIn krISto FETÖ’Cü orDuDAn IHrAç EDIlECEk

Milli Savunma Bakanı Canikli, “Türk Silahlı Kuvvetleri içinde 3 bin kişilik bir yapı deşifre ettik. KHK ile bunlar da ihraç edilecek” dedi

-

MİLLİ Savunma Bakanı Canikli, OHAL’in 7. kez uzatıldığı TBMM Genel Kurulu’nda açıkladı: TSK’da, FETÖ’nün birinci aşama mahrem ve kripto yapısına mensup 3 bin kişilik bir yapıyı deşifre ettik. Bu kişileri KHK ile ihraç edeceğiz. Kararnamey­i Başbakanlı­k’a gönderdik.

TBMM Genel Kurulu’nda Olağanüstü Hal’in (OHAL) uzatılması­yla ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “FETÖ’nün birinci aşama mahrem ve kripto yapısına mensup, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde 3 bin kişilik bir yapı deşifre ettik. Önümüzdeki günlerde KHK ile bunlar da ihraç edilecek. Başbakanlı­ğa gönderdik” ifadesini kullandı. FETÖ’yle mücadeleni­n hukuk kuralları çerçevesin­de ve büyük titizlik ve kararlılık­la yürütüldüğ­ünü vurgulayan Canikli, “Bu kapsamda bugüne kadar 114 bin 949 kişi kamudan ihraç edildi. Bu sayı toplam kamu çalışanlar­ının yüzde 3.26’sına tekabül etmektedir. 24 bin 112 kişi de şu anda görevinden uzaklaştır­ılmış durumdadır. 40 bin 283 kişi görevine iade edilmiştir. Tüm bu sürecin mağduriyet­lere izin vermeden, sağlıklı ve hakkaniyet­li yürütülmes­i için Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kurulmuştu­r. Bu komisyon çok kısa sürede teşkilatla­nmıştır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’nu iç hukuk yolu olarak tanımıştır. Komisyon, tesis edilen işlemlere ilişkin başvurular­ı değerlendi­rip karara bağlamakta­dır” diye konuştu. Bu arada OHAL’in uzatılması­na ilişkin Başbakanlı­k tezkeresi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. OHAL 7’nci kez 3 ay süreyle uzatıldı. OHAL’in uzatılması­na AK Parti ve MHP evet oyu verirken CHP ve HDP ‘hayır’ kullandı.

 ??  ?? Nurettin Canikli
Nurettin Canikli
 ??  ?? Nurettin Canikli
Nurettin Canikli
 ??  ?? $NK$R$
$NK$R$

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye