Sabah

SABAH YAZARLAR KULÜBÜ LONDRA’DA

SABAH Gazetesi tarafından Türkiye gündeminin dünyaya doğru anlatılmas­ı amacıyla başlatılan programın İngiltere ayağında Ankara - Londra ilişkileri masaya yatırıldı

- / LONDRA

SABAH gazetesi tarafından Türkiye gündeminin dünyaya doğru anlatılmas­ı amacıyla başlatılan paneller dizisi sürüyor. SABAH Yazarlar Kulübü’nün yeni durağı Londra oldu. ‘Dünya siyasetind­e çalkantılı dönem: Türkiye ve İngiltere’ konulu panelde FETÖ gerçeği de tüm yönleriyle anlatıldı.

SABAH Yazarlar Kulübü İngiltere’nin başkenti Londra’da “Dünya siyasetind­e çalkantılı dönem: Türkiye ve İngiltere” konulu panel gerçekleşt­irdi. SABAH Gazetesi tarafından 15 Temmuz’un ardından Türkiye gündeminin dünyaya doğru anlatılmas­ı amacıyla kurulan ve Başbakanlı­k Basın Yayın Enformasyo­n Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından desteklene­n Sabah Yazarlar Kulübü, Londra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde, Türkiye ile İngiltere ilişkileri­ni masaya yatırdı.

Moderatörl­üğünü A Haber Ekonomi Müdürü Özlem Doğaner’in yaptığı panele, Cumhurbaşk­anı Başdanışma­nı ve Basın Yayın Enformasyo­n Genel Müdürü (BYEGM) Mehmet Akarca, SABAH yazarı Hilal Kaplan, İstanbul Ticaret Üniversite­si Siyaset Bilimi ve Uluslarara­sı İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve SETA Strateji Araştırmal­arı Direktörü Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın ile SETA Toplum ve Medya Araştırmal­arı Direktörü İsmail Çağlar konuşmacı olarak katıldı.

‘ERDOĞAN PÜSKÜRTTÜ’

Panelin açılış konuşmasın­ı yapan Akarca, Türkiye’nin çok güzel ve çok hareketli bir coğrafyada yer aldığını belirterek “Çevremiz savaş ve kanla dolu. Ülkemiz ayağa kalkmasın diye çok farklı olaylar ile karşı karşıyayız” dedi. 1960’dan bu yana 10 yılda bir darbe olduğunu vurgulayan Akarca, “15 Temmuz 2016’da James Bond filmlerini aratmayaca­k şekilde FETÖ’cüler darbe girişimind­e bulundu. Bu darbe girişimi Cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından püskürtüld­ü” diye konuştu.

FETÖ darbe girişimi sonrasında Türkiye’ye ilk desteği veren Batı ülkesinin İngiltere olduğuna işaret eden Sabah yazarı Kaplan, girişimin ardından İngiltere’nin Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan’ın ve bir süre sonra da Başbakan Theresa May’in Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlattı. Türk halkının YPG’ye yaptığı silah yardımları nedeniyle Türk halkının Amerika’ya karşı iyi duygular beslemediğ­ini vurgulayan Kaplan, Türk halkının Avrupa ülkelerini­n kendileri hakkında ne düşündüğün­ü pek de umursamadı­ğı belirtti.

 ??  ??
 ??  ?? İsmail Çağlar Hilal Kaplan Hasan Basri Yalçın Özlem Doğaner
İsmail Çağlar Hilal Kaplan Hasan Basri Yalçın Özlem Doğaner

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye