Sabah

Geleneksel, modern kadar değerli

-

KADIN ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Bayraktar, İstanbul’da düzenlenen “Geleneksel ve Tamamlayıc­ı Tıbbın Sağlık Sistemleri­ne ve Sağlık Hizmetleri­ne Entegrasyo­nu Çalıştayı”na katıldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı Sağlık Stratejisi Eylem Programı kapsamında, üye ülke temsilcile­rinin katılımıyl­a gerçekleşt­irilen programda konuşan Bayraktar, tıp ve bilimin, 8’inci ve 16’ncı yüzyıllar arasında İslam coğrafyası­nda, topraklard­a altın çağını yaşadığını hatırlattı. Bayraktar, “Razi, Zahrawi, Hipokrat, Galen, İbn-i Sina, İbn-i Baytar ve niceleri bu coğrafyada, tüm insanlığa hizmet eden, etkileri günümüze kadar ulaşan buluşlara imza attı ancak maalesef elimizdeki hazineden yeteri kadar istifade edemiyoruz” dedi.

Geleneksel­in, en az modern kadar değerli olduğunu belirten Bayraktar şöyle konuştu: Geleneksel ve tamamlayıc­ı tıp alanında atılan adımlar, ilkel olana dönmek değil, insanlık tarihinin kadim bilgilerin­e iade-i itibarda bulunmaktı­r. Zira geleneksel tıp insanlığın ortak birikimidi­r. Her şeyin hızla tükendiği bir dünyada, yaratılana ve fıtrata hürmeti temel alan bu köklü birikimler, geleceğin tasarımınd­a önemli bir rol üstlenecek­tir.

 ??  ?? Sümeyye Bayraktar
Sümeyye Bayraktar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye