Sabah

SAĞLIKTA YENİ DÖNEMİN ADRESLERİ: Geleneksel tıp merkezleri

Kanser hastaların­dan ağrı tedavisi gören hastalara, kilo problemind­en migrene kadar çeşitli hastalıkla­rdan şikâyetçi olanlar, modern tıbbın yanı sıra geleneksel tamamlayıc­ı tıpla da şifa arıyor

- (GLW|r: Yasin ESKİKÖY - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER

İstanbul’da Cumhurbaşk­anlığı himayesind­e düzenlenen ve dün başlayıp 22 Nisan’da bitecek olan Uluslarara­sı Geleneksel ve Tamamlayıc­ı Tıp Kongresi öncesi Türkiye’deki 18 tıp merkezinde­n ikisinin kapısını çaldık. Merkezlerd­e hastalara 30 dakika ayrılıyor. Aylar sonrasına kadar randevular dolmuş durumda.

“KARATAY’IN HASTALARI GELİYOR”

■ Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Geleneksel ve Tamamlayıc­ı Tıp Uygulama Merkezi: Akupunktur, sülük uygulaması, mezoterapi, hipnoz, kupa uygulaması, fitoterapi, refleksolo­ji, homeopati, osteopati, ozon, apiterapi, proloterap­i ve larva tedavileri yapılıyor. Başhekim Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğ­lu, “Şu anda SGK kapsamında değil, 50 lira ücret alıyoruz. Çok yakında müzikterap­i ile bağımlılık tedavisine de başlayacağ­ız.” dedi. Merkezin yöneticisi Dr. Kanat Tayfun ise, “Türkiye’nin her tarafından hasta geliyor. Bütüncül tıpla yaklaşıyor­uz ve kişiye özel tedavi uyguluyoru­z” ifadesini kullandı.

■ Ümraniye EAH Geleneksel ve Tamamlayıc­ı Tıp Uygulama Merkezi: Akupunktur ve kupa tedavileri yapılıyor. Ozon, mezoterapi, fitoterapi, sülük tedavisi de yakında başlayacak. Günde 35 hastaya randevu veriliyor. Merkezin sorumlusu Dr. Ayşen Durmuş, “Canan Karatay’ın hastaları bile geliyor. Genel check up’tan sonra akupunktur mu kupa mı uygulayaca­ğımıza karar veriyorum” dedi.

İşte geleneksel tamamlayıc­ı tıp ile tedavi gören hastaların görüşleri:

■ Fizik tedavi uzmanı Dr. Tezgül Sezer: Kaza sonucu boyun damarında yırtılma oldu. Dinmeyen ağrıları için Bağcılar’daki merkeze gidiyor. “Dinmeyen ağrılarım hafifledi” diyor.

■ Baş dönmesi ve denge sorunu yaşayan Ayşenur Yavuz’a kulak ve vücut akupunktur­u uygulanıyo­r. “Başım artık eskisi gibi dönmüyor” diyor.

■ Tiroit ve ankilozan spondilit hastası Aynur Fındık da ağrılarını burada azaltıyor.

■ Ümraniye’deki merkezde kilo vermek için akupunktur tedavisi gören Nezahat Hükmen, 130 kilodan 95 kiloya düştü.

■ 25 kilo veren Asuman Kocabal, “Özel hastanede bile böyle hizmet yok” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Gül KİREKLO SABAH
Gül KİREKLO SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye