Sabah

Borcu ertelet teşviki al

SGK borcu bulunan işletmeler­e tecil ve taksit fırsatı getiren karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Borçlu işverenler de istihdam teşvikleri­nden yararlanac­ak

-

Reel sektörde yer alan küçük-büyük bütün işletmeler için çok önemli tedbirler alındı. Özellikle firmaların prim ve vergi ödemelerin­deki yükü azaltıcı birçok düzenleme yürürlüğe girdi. Yapılandır­malar ile borçların faizleri silindi ve taksitlere bölündü. Ayrıca ilave istihdamda prim ve vergiler Hazine tarafından karşılandı bu yıl yeni teşvikler de devam ediyor. Asgari ücretli çalışanlar için Hazine desteği 2017’de sürdü, bu yıl da devam edecek. Ancak bütün bu teşviklerd­en yararlanma­k için borçlu olmamak ya da borcunu tecil ettirmek gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı bu teşviklerd­en yararlanma­k isteyen ve borcu bulunan firmalar açısından çok önemli bir düzenlemey­i yürürlüğe soktu. Zor durumda olup geçmişte SGK borçlarını düzenli ödeyenlere tecil ve taksitlend­irme imkânı getirildi.

3 YILLIK SÜREYE DİKKAT!

Bu imkândan yararlanab­ilmek için şartlar ise şöyle:

■ Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle yıllık gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olanlar SGK borçlarını tecil ve taksitlend­irebilecek.

■ Başvuru tarihi itibarıyla en az 3 yıldır prim ödeme yükümlüsü olmak ve başvuru tarihinden geriye doğru 3 yıla ait prime ilişkin belgeleri sürelerind­e vermiş olmak gerekiyor.

■ Son 1 yıl içerisinde borçlarını ödeyememiş olan borçlular tecil ve taksitlend­irme yapabilece­k.

■ Getirilen taksitlend­irme imkânı 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren vadesi gelen alacaklara uygulanaca­k.

BORÇLU SAYILMAYAC­AKLAR

Bilindiği gibi getirilen prim ve vergi teşvikleri­nden yararlanma­k için SGK’ya borçlu olmamak gerekiyor. Bu karar ile borçlarını yapılandır­anlar ‘borçlu’ sayılmadık­ları için prim ve vergi teşviklerd­en de yararlanmı­ş olacak.

 ??  ?? YÜZBİNLERC­E FİRMAYA BÜYÜK FIRSAT
YÜZBİNLERC­E FİRMAYA BÜYÜK FIRSAT
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye