Sabah

‘Hava’da ve ‘Deniz’de FETÖ operasyonl­arı

- Nezir GÜNEŞ- Ali ALTUNDAŞ-Rıdvan UYSAL

■ ANKARA: Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı’ndaki askerlerde­n sorumlu 9 mahrem imam gözaltına alındı. Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı’nda da, örgüt imamlarıyl­a ankesörlü telefonlar ya da büfelerden bağlantı kurdukları belirlenen 16 albay ve 9 yarbay hakkında gözaltı kararı verildi. 18’i gözaltına alındı.

■ MARDİN: 10 gün önce görevlerin­den alınan Ömerli ilçesi eski Kaymakamı Erol Korkmaz tutuklandı. Dargeçit eski Kaymakamı M. Yaşar Yeşiltaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. ■ KAYSERİ: Aralarında ihraç edilen öğretmen, mühendis ve üniversite çalışanlar­ından oluşan mahrem imamların da bulunduğu, çoğu hava astsubayı 17 şüpheli tutuklandı.

■ KARAMAN: 10 kadın şüpheli gözaltına alındı.

■ SAMSUN: Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sağlık çalışanlar­ından oluşan 86 sanıktan 28’ine 2 yıl 1 ay ile 8 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Samsun 3. Ağır Ceza’daki davada ise aralarında Tozlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tozlu’nun da bulunduğu 21 sanık 1 yıl ile 9 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıld­ı. Marmaris’te yakalanan ve 5 ilden sorumlu sözde “Samsun bölge imamı” Murat Elmas’ın ByLock kullanıcıs­ı eşi Günışık Elmas da yakalandı.

■ BOLU: 65 sanıktan 47’sine 2 yıl 1 aydan 7 yıl 6 aya kadar değişen hapis cezaları verildi.

■ AMASYA: 12 şüpheli gözaltına alındı.

■ ESKİŞEHİR: Hava Pilot Kurmay Yarbay Osman G. ile 2 örgüt ablası gözaltına alındı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye