Sabah

Patates hatçı imamın telefon sessizliği...

- Ersan ATAR

DARBE girişimi öncesi “Yurtta Sulh Konseyi” üyelerine patates hat dağıtan firari sivil imam Ali Irmak’ın 14 Temmuz’da cep telefonunu kapattığı, kalkışma sonrasında da darbenin planlandığ­ı yerlerden İvedik Caddesi’ne döndüğü ortaya çıktı.

Darbe girişimi öncesinde Ankara Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapan Ali Irmak’ın son telefon kayıtların­a göre Irmak, darbe hazırlıkla­rına 13 Temmuz sabahı başladı. Irmak’ın telefonu bu sırada sanayi sitesi olan OSTİM içindeki bir marketten sinyal verdi. 06.30’da telefonunu açan darbeci imam, kısa süre sonra telefonunu kapattı.

Irmak telefonunu ancak 15 Temmuz akşamı saat 17.59’da açtı. Telefon, FETÖ’nün darbe girişimini öne çektiği saatler olan 21.00 öncesinde yeniden kapandı. Irmak telefonunu, darbenin başarısız olduğunun anlaşılmay­a başlandığı 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece 01.53 sıralarınd­a yeniden açtı. Darbe planının yapıldığı İvedik Caddesi’ndeki eve dönen Ali Irmak bir süre sonra da bu evden ayrılıp telefonunu artık bir daha hiç açmadı. / ANKARA

 ??  ?? Ölü ele geçirilen suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefon kayıtları çözüldü.
Ölü ele geçirilen suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefon kayıtları çözüldü.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye