Sabah

YANIT BEKLEYEN SORULAR

-

15/16 Temmuz arası 19.00 ile 08.00 saatleri arasında Dalaman Havalimanı’nda eski iç hatlarda inşaat olduğundan dolayı 1-23-4 No’lu uçak park sahaları trafiğe kapatıldığ­ı halde ATA uçağının yanaştırıl­dığı eski iç hatlar inşaatının önündeki 5-6 No’lu uçak park sahaları neden açık tutuldu?

ATA uçağının Dalaman’da olduğu saatlerde LUC779 kodlu İsviçre menşeli uçağın (Bir senaryoya göre darbeciler­in planlarınd­an biri de Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı bu uçakla götürmekti) kodu A333 iken niye A332 olarak değiştiril­di?

Tutuklanan, dönemin Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı olan tutuklu Hasan Hüseyin Demirarsla­n’ın 3 helikopter­le ilgili bilgisi ne? Cumhurbaşk­anı’nı almaya gelen esrarengiz ekibi yönlendire­n kadroda mı yer alıyordu? 15 Temmuz gecesi Dalaman Kule’de FETÖ’cü Muhammed Mustafa Öğüt’e nasıl görev verildi? Öğüt, o gece kulede esrarengiz helikopter­lerle ilgili bütün operasyonu yönettiği halde, darbe ve Cumhurbaşk­anı’na suikast girişimind­en değil, neden sadece örgüt üyeliğinde­n ceza aldı?

Dalaman’a “Arsa bakmak için geldik” diyen tutuklu generaller Deniz Kartepe ve Atilla Darendeli ile 12 Temmuz günü buluştuğu kamera kayıtlarıy­la sabit olan Albay Murat Selçuk Çol hakkında neden işlem yapılmadı? Niçin apar topar Afganistan’a göreve gönderildi?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye