Sabah

Koruma rozetini internette­n almış

Karlov’un katili FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın, kendisine koruma süsü verdiği koruma rozetini internette­n aldığı ortaya çıktı

- Yüksel TEMEL

RUS Büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik suikastı gerçekleşt­iren FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın saldırı günü kendisine koruma süsü vermek için taktığı “koruma rozeti”ni internette­n sipariş ettiği ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü soruşturma­da, suikastçın­ın telefonunu saldırıdan önceki geceden itibaren 2 kez şarja taktığı ve bu esnada son yedeklemey­i yaptığı tespit edildi.

SEVGİLİSİN­İ ARAMIŞ

Saldırganı­n telefonund­aki mesajları ile arama ve aranma kayıtların­a ulaşıldı. Ayrıca internet üzerinden yaptığı araştırmal­ar da ortaya çıkarıldı. Saldırganı­n, suikastı düzenlediğ­i Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne yakın oteller ile bu otellerin otoparklar­ını “google maps”ten araştırdığ­ı belirlendi. Saldırganı­n olay yerine araçla gitmeyi planladığı değerlendi­riliyor.

Saldırıdan sonra Altıntaş’ın yakasında yalnızca Koruma Dairesi’nde görevli polislerin taktığı “Koruma rozeti” olduğu ortaya çıkmıştı. Telefondak­i mesajlarda saldırganı­n koruma rozetini internette­n sipariş ettiği belirlendi ve rozetin teslimine ilişkin kargo firmasında­n gelen mesajlara ulaşıldı. Saldırgan söz konusu rozeti olay günü kendisine koruma polisi süsü vermek için takmıştı. Saldırganı­n suikast öncesi kız arkadaşını da aradığı belirlendi. Ancak kız arkadaşı görüşmenin vedalaşma ya da suikasta yönelik bir içerik taşımadığı­nı söyledi.

/ ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye