Sabah

‘ŞEHİT OLURSAM CENNETTE BULUŞURUZ’

Ağrı şehidi Uzm. Çvş .Dursun Pampal’ın babası: Geçen yıl arkadaşı şehit olduğunda ‘askerliği bırak’ dedim. Bana ‘Baba ben askerliği severek yapıyorum. Şehit olursam cennette buluşuruz’ dedi. Orada buluşacağı­z. Devletimiz sağ olsun

-

Uzman Çavuş Dursun Pampal (28), evli ve bir çocuk babasıydı. Geçen cumartesi, görev yaptığı Ağrı Doğubayazı­t’ta teröristle­rde girilen çatışmada şehit düştü. Yozgat Sarıkaya’ya bağlı Küçükçalağ­ıl köyünde son yolculuğun­a uğurlanan şehidin babası Mehmet Pampal SABAH’a konuştu. Oğlunu, şehit olduğu gün telefonla aradığını anlatan Mehmet Pampal, “Ulaşamayın­ca gelinimi aradım. Bu sırada gelinimin telefonunu bir yüzbaşı aldı. Gelinim ise arkadan, ‘söylemeyin’ diyordu. O an anladım ve ‘vay Dursun’um, yavrum şehit oldu’ dedim. Oğlum askerliğe adeta sevdalıydı ama ben her şehit haberinde üzüntü yaşıyordum. Geçen yıl Konyalı bir arkadaşını şehit verdikleri­nde, ‘askerliği bırak’ dedim. Oğlum ise ‘baba ben askerliği severek yapıyorum. İnşallah bir şey olmaz. Şehit olursam da seni ve annemi, yani sizi kurtaracağ­ım. Cennette buluşacağı­z’ dedi. Evet artık oğlumla cennette buluşacağı­z. Allah devletimiz­e, milletimiz­e başka acı göstermesi­n. Devletimiz sağ olsun, bu acılar yaşanmasın. Oğlumu katleden o hainlere de acının en büyüğünü versin” dedi.

KARDEŞİ: BİN DURSUN GELİR...

Şehidin kardeşi Osman Pampal ise; “O benim tek ağabeyimdi. Ağabeyimi almış olabilirle­r ama ben varım ve her zaman hazırım. Allah’ın izni ile bir Dursun gider, bin Dursun gelir. Türk milletinin başı sağ olsun. Rabbim ağabeyimin ve bütün şehitlerim­izin mekanını cennet eylesin. Yüreğini ortaya koyan Mehmetçikl­erimiz unutmasınl­ar ki onlar her zaman yaşıyorlar. Benim ağabeyim de yaşıyor, bunu biliyor, hissediyor­um. Gönlümde, yüreğimde yaşadığımı hissediyor­um. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız hiçbir zaman göklerden yere inmeyecek. Bunu bilsinler” diye konuştu.

 ??  ?? Osman Pampal Mehmet Pampal Dursun Pampal Tarık YILMAZ
Osman Pampal Mehmet Pampal Dursun Pampal Tarık YILMAZ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye