Sabah

TekliI MeFlis·te

- Zübeyde YALÇIN/ANKARA

AK Parti ve MHP, 3 Kasım 2019’da yapılacak olan Cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­li seçimlerin­in 24 Haziran 2018’e alınmasına ilişkin teklifi dün akşam TBMM Başkanlığı’na sundu. Altına ilk imzayı Başbakan Binali Yıldırım, ikinci imzayı ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin attığı teklifte “Türkiye’nin önündeki iç ve dış gündemin yoğunluğu, erken seçim kararının bir an önce alınarak belirsizli­ğin ortadan kaldırılma­sını gerekli hale getirmişti­r” ifadelerin­e yer verildi.

SEÇİME MİNİ PAKET

AK Parti kurmayları, seçim tarihinin açıklanmas­ı ile takvimin nasıl işleyeceği­ni değerlendi­rdi. Buna göre Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik seçim yasalarını ilgilendir­en uyum düzenlemel­erini içeren mini paketin seçim kararı ile birlikte eşzamanlı yasalaştır­ılması gerekiyor. Bu nedenle mini pakete ilişkin düzenlemel­er hızla komisyon ve Genel Kurul gündemine getirilip yasalaştır­ılacak. Erken seçimle ilgili önergenin ise yarın Anayasa Komisyonu’nda, hafta sonu ise TBMM Genel Kurulu’nda görüşülece­ği öğrenildi.

YSK: SÜRE SORUNU YOK

Erken seçim kararının açıklanmas­ının ardından gözlerin çevrildiği Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) başkanı Sadi Güven de yaptığı açıklamada “Şu anda da seçim için hazırlığım­ız tamam, bugün itibariyle seçim takviminin hazırlıkla­rına başladık. Sürecin işletilmes­i konusunda süre sorunu yoktur” dedi.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin görüşmesi yarım saat sürdü.
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin görüşmesi yarım saat sürdü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye