Sabah

Güneş’in kozu ofansif futbol

- FAtIH DoğAn

BEŞİKTAŞ’TA Fenerbahçe derbisi öncesi fiziksel ve zihinsel açıdan her türlü hazırlık yapıldı. Teknik direktör Şenol Güneş, ezberleri bozarak 2-2’nin rövanşında­n zaferle ve turla ayrılmayı planlıyor.

AKHİSARSPO­R galibiyeti­yle şampiyonlu­k yarışında iddialı konuma yükselen siyah-beyazlılar, Kadıköy’e moralli ve rahat gidiyor. Bunun izleri hem camiaya hem de Ümraniye’ye fazlasıyla yansıdı. GÜNEŞ, Akhisarspo­r karşısında alınan 3-0’lık galibiyeti­n ardından derbi perşembe günü olmasına rağmen pazartesi gününü oyuncuları­na izin olarak verdi. Bu da özgüvenin ve takımın havasının gerilmemes­i için yapılan bir hamleydi. BEŞİKTAŞ’TA takım içi rekabet ve yüksek motivasyon teknik heyeti sevindirdi. Siyah-beyazlı oyuncuları­n neşesi, takım ruhu ve enerjisi görüntüler­e de yansıdı. Yaklaşık olarak 2 saat süren salı günkü antrenman büyük bir zafere imza atmaya hazırlanan takım görüntüsü verdi. ŞENOL Güneş, Akhisarspo­r maçında sahaya sürdüğü 11’in yüzde 70’ini değiştirec­ek. Atiba, Medel, Tosic, Quaresma gibi çoğu oyuncuyu dinlendire­rek, diğer futbolcula­rı ön plana çıkaracak. Güneş, Kadıköy’de daha dinamik bir Beşiktaş sahaya sürecek. SALI akşamı antrenman bittikten sonra Güneş ve yardımcıla­rı yarım saat daha mesai yaptı. Tecrübeli hoca, Larin’e saha dışından şut ve gol çalışması yaptırdı. Oyuncu ile birebir ilgilenen Güneş, Larin’e ‘Sahada seni istiyorum’ mesajını verdi. Ancak tam hazır olmadığını görünce Negredo’ya yöneldi. Fenerbahçe maçına forvette İspanyol yıldızla başlaması bekleniyor.

ŞENOL Güneş’in sürprizi Babel’di. İdmanlarda as takımda yer verdiği Hollandalı yıldızı, tecrübesin­den ve yüksek form grafiğinde­n faydalanma­k adına dinlendirm­eyeceği öğrenildi. BEŞİKTAŞ teknik heyeti, savunmada Pepe ile birlikte Vida’ya görev verecek. Ayrıca Tolgay Arslan ve Oğuzhan gibi oyuncuları sahaya sürerek, dinamik bir orta saha ile Fenerbahçe’ye baskı kurmaya çalışacak.

ŞENOL Güneş hem Süper Ligi hem de Türkiye Kupası’nı kazanmak istiyor. Bu nedenle Kadıköy’de ofansif bir futbol oynatmayı düşünüyor. GÜNEŞ ilk maçta yaşananlar­ı hatırlatar­ak talebeleri­ni provokasyo­na gelmemeler­i konusunda sık sık uyardı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye