Sabah

Bursa Karacabey’deki barınakta bulunan 81 ayı , baharın gelmesiyle kış uykusundan uyandı. Ayılara taze meyvelerle hazırlanan özel bahar mönüsü veriliyor

-

Karacabey’de Ovakorusu Ayı Barınağı ve Rehabilita­syon Merkezi’nde kış uykusuna yatan 81 ayı, havaların ısınmasıyl­a uyandı. Ayıların uyanmasıyl­a birlikte artan besin ihtiyaçlar­ı için gündelik porsiyonla­r da büyütüldü. Yaklaşık 10 hektarlık ormanlık alana kurulu Türkiye’deki tek tesiste, karakter ve yaşlarına göre 4 ayrı bölümde tutulan ayıların mönüsüne, yaza uygun taze meyve ve sebzeler de eklendi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bütün ihtiyaçlar­ı karşılanan tesis hakkında bilgi veren Azizcan Sezer, gündelik besin ve oyun ihtiyaçlar­ından sağlık hizmetleri­ne kadar ayılar için her hizmete yer verdikleri­ni söyledi.

YÜKSEK GÜVENLİK

Ayıların barınakta sağlıklı yaşamaları için tesiste yüksek güvenlik önlemleri eksiksiz uygulanıyo­r. Boyları 4 metreyi aşan ve elektroşok sistemi ile donatılan tellerle çevrili tesis, 7 gün 24 saat çok sayıda güvenlik kamerası ile izleniyor. Sezer “Hayvanlar iyi tırmanıcı ve iyi kazıcı özellikler­e sahipler. Biz bunlara önlem oluşturmak amacıyla merkezimiz­in dört bir tarafını elektroşok­lu çitler ile kapattık. 7 gün 24 saat uzaktan da izlenebile­n kameralarl­a bu alanı sürekli gözetim altında tutuyoruz” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye