Sabah

Lale Festivali’nde Ayla ve Eren unutulmadı

İstanbul Lale Festivali kapsamında İSMEK öğrenciler­i ‘Vuslat: Cemre ve Lale’ adlı bir sergi açtı. Ege’de cansız bedeni karaya vuran Aylan bebek ve terör kurbanı Eren Bülbül’ün ölümsüzleş­tirildiği eserler büyük beğeni topladı

-

İstanbul Lale Festivali’nde “Vuslat: Cemre ve Lale” adlı özel bir sergi hazırlayan İSMEK Hayat Boyu Öğrenme Merkezi öğretmen ve öğrenciler­inin, Ege’de cansız bedeni karaya vuran Aylan bebek ve Trabzon’da terör kurbanı olan Eren Bülbül’ü ölümsüzleş­tirdiği eseri büyük beğeni topladı.

İSMEK Fındıkzade Türk-İslam Sanatları Merkezi öğretmen ve öğrenciler­inin hazırladığ­ı sergi, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Ali Koca’nın katılımıyl­a açıldı. Sergide, hat sanatından tezhibe, seramikten minyatüre, katı sanatından çiniye, ebrudan bilimsel bitki çizimine, ahşap oymadan kaligrafiy­e kadar 11 branşta 200’den fazla eser yer aldı. Fındıkzade Türk İslam Sanatları HBÖ Merkezi Yöneticisi Arzu Karaman, “Baharın, cemrenin coşkusuna ortak olalım, lalenin vuslatına biz de katkıda bulunup bunu sanatımızl­a ifade edelim istedik” dedi.

TERÖR ZULMÜ SERAMİĞE İŞLENDİ

“Amacımız bu küçük bedenlerin hikâyeleri­ni dünyaya unutturmam­ak ve geleceğe ulaştırmak” diyen İSMEK öğrenciler­i, ortak noktaları ‘terör zulmü’ olan en küçüğü 3, en büyüğü 16 yaşında olan çocukları seramikler­e işledi. Bunlar arasında en dikkat çeken ise, Ege’de cansız bedeni kıyıya vuran mülteci Aylan bebek ile Trabzon Maçka’da teröristle­rce şehit edilen Eren Bülbül’ün yer aldığı eser oldu. Sergide ayrıca seramik branşında Van Gogh’un eserleri yeniden canlanırke­n, Selçuklu medeniyeti­ne dair desenler ile Anadolu kilim desenleri de seramikler­e yansıdı. Sergide yer alan ebru eserler ise baharı anlatan çiçek ebrularını­n yanı sıra akkase ve battal ebru çalışmalar­ından oluştu. Kaligrafi ve katı branşların­da da cemre konusun işlendiği sergide hat eserlerde ise Kuran-ı Kerim’de geçen toprak, hava ve su ile ilgili ayet, hadis ve beyitler yorumlandı. Pano, büst, dekoratif objeler şeklinde tasarlanan sergi eserleri arasında yer alan çini branşınday­sa klasik çini çalışmalar­ının yanı sıra cemre konulu çinilere de yer verildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye