Sabah

STARTUP TURKEY’DE KAZANAN GIRIşIMLER SAHNEYE çıKTı

Küresel ölçekte oldukça önemli girişimcil­ik etkinlikle­rinden Startup Turkey’de, en başarılı 3 girişim jüri ve katılımcıl­arın oylarıyla belirlendi

-

ETOHUM tarafından bu sene 10’uncusu düzenlenen Startup Turkey etkinliğin­de; Wamda Group Başkanı Fadi Ghandour, Yazar Alex Salkever, risk sermayesi şirketi 1776 Kurucusu Evan Burfield, Out of Box Unit’ten Yousef Hamidaddin ve Startup Rising Yazarı Christophe­r Schroeder’den oluşan jüri önünde yarı finale kalan 9 girişimci sunumların­ı yaptı. Girişimcil­er, sunumların ardından jürinin girişimler­i ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Endonezya, Estonya, Hindistan, Ürdün, Tanzanya, Sri Lanka, Amerika ve Mısır’dan yarı finale kalan 9 girişimin sunumunun tamamlanma­sının ardından değerlendi­rmede bulunan jüri Smart Data Jogger - Ürdün, Somaapp - Tanzanya ve Vivoo - Amerika girişimler­ini en iyi girişimler olarak seçti. Üçüncülük ödülünü kazanan Startup Turkey’e Amerika’dan katılan Vivoo, kişinin kendisine dair genel sağlık parametrel­erini takip edebileceğ­i ve kişiselleş­tirilmiş tavsiyeler­le yaşam kalitesini artırmasın­a yarayan bir uygulama hizmeti veriyor. İkincilik ödülünü kazanan bir burs eşleştirme uygulaması olan Somaapp ise Startup Turkey Demo Day’e Tanzanya’dan katıldı. Birincilik ödülünü ise soğuk zincir için çözüm oluşturan IOT girişimi Smart Data Jogger Ürdün’den katılarak aldı.

Startup Turkey Challenge 2018 ile ilgili açıklamada bulunan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, “Türkiye’yi girişimcil­ik merkezi yapma yolunda attığımız adımlar her geçen gün devam edecek. Değerli jüri üyelerimiz ve İTÜ Arı Teknokent ana sponsorluğ­u ile gerçekleşt­irdiğimiz etkinlikte­ki tüm girişimler­i tebrik ediyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye