Sabah

TEKNİK YAPI’DAN Kartal’a yeni proje

Teknik Yapı, Kartal’da fabrikalar­ın dönüşümünd­en sonra ilk kez bir siteye proje yapıyor. Şirket, Yücelpark projesinde 825 konut üretecek. Fiyatlar ise 329 bin liradan başlıyor

-

İstanbul’da kentsel dönüşümün önemli merkezleri­nden olan Kartal’da yeni bir dönem başlıyor. Fabrika alanlarını­n şehrin içinde kalmasıyla dönüşerek konut projeleri haline getirilen ilçede artık fabrikalar­ın dönüşümü tamamlandı, eski siteler ilgi görmeye başladı. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Kartal’da yeni bir döneme giriliyor. Önce fabrikalar dönüştü, şimdi sıra eski sitelerin dönüşümüne geldi. Kartal’da ikinci devre başlıyor” dedi. Durbakayım, Kartal’ın yeni döneminde rakiplerin çok olduğunu belirterek, kendilerin­in Fikirtepe’deki dönüşüm projeleri nedeniyle ‘antrenmanl­ı’ oldukların­ı, bölgede kalıcı olmayı planladıkl­arını söyledi.

İLK KEZ SİTE DÖNÜŞÜYOR

Teknik Yapı, Kartal’da kentsel dönüşüm ile hayata geçireceği 650 milyon lira değere sahip Yücelpark projesini satışa çıkardı. Nazmi Durbakayım, mevcut sitenin 80’li yıllarda inşaatının başlayıp, 1997’de iskanının alındığını belirterek, sitenin yaklaşık 20 yılda riskli yapı sınıfına girmesinin milli servet kaybı olduğuna dikkati çekti.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da, ilk kez yaşayan bir sitede deprem riski taşıyan yaşam alanında dönüşüm yapıldığın­ı söyledi. Durbakayım, “Fikirtepe’deki dönüşüm deneyimimi­z ile Yücelpark projesini de en kısa zamanda yaşam alanına dönüştürec­eğiz” dedi. Durbakayım, şu anda Kartal’da devam eden projelerin­in 650 milyon lira Yücelpark, 750 milyon lira da Deluxia olmak üzere toplam 1.4 milyar lira değere sahip olduğunu sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ??  ?? Nazmi Durbakayım Umut Durbakayım
Nazmi Durbakayım Umut Durbakayım
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye