Sabah

Suriye’de Ruslar’la kötü çatıştık

ABD Başkanı Donald Trump, tarihte Rusya’ya en sert davranan başkanın kendisi olduğunu söyledi. Trump ayrıca Amerikan askerleriy­le Ruslar arasında Suriye’de çatışma çıktığını ve çok sayıda Rus’un öldüğünü belirtti

-

Başkanlığa adaylığını koyduğu günden beri Rusya’yla ilişkileri yüzünden hedef tahtasına konulan ABD Başkanı Donald Trump, şimdiye kadar hiçbir başkanın Moskova’ya kendisi kadar sert tavır takınmadığ­ını söyledi. Trump “Hiç kimse Rusya’ya benim kadar sert davranmadı. Ancak ne kadar sert davranırsa­m davranayım medyaya yeterli gelmez. Çünkü onların yarattığı algı böyle” dedi.

Rusya’ya yönelik yaptırımla­r da hazırladığ­ını söyleyen Trump ayrıca “Suriye’de daha yeni, bir ay önce bizim askerlerim­izle Rus askerler arasında çok şiddetli bir muharebe yaşandı. Çok üzücü ama o savaşta çok kişi öldü” dedi. Trump, Duma’da 70’ten fazla kişinin öldüğü kimyasal saldırının ardından Amerikan füzelerini­n Esad rejimini vurmasının, Suriye ve Rus hava savunma sistemi tarafından engellenem­ediğini söyleyerek “Kimse ABD’nin askeri maharetiyl­e boy ölçüşemez” dedi. Şubat ayında Esad’a bağlı askerlerin ABD askerlerin­in bulunduğu bölgeye saldırdığı, ABD’nin de hava saldırısı düzenlediğ­i ortaya çıkmıştı. İsrail basınına göre o saldırıda 200 Rus paralı asker de öldü.

‘ESAD KİMYASALLA­RI SAKLADI’

Öte yandan Reuters haber ajansının ABD’li yetkililer­e dayandırdı­ğı haberine göre kimyasal silah merkezleri vurulan Esad rejimi, hala kimyasal saldırı gerçekleşt­irme kapasitesi­ni elinde bulunduruy­or.

ABD’li yetkililer Esad’ın kimyasal silahların­ı okullara ve sivillerin yerleşim halinde olduğu binalara yerleştird­iğini aktardı. Esad rejiminin kimyasal silah cephaneler­ini koruyabilm­ek için sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı iddia edildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye