Sabah

6aGHFH a\ NaoaELOGLO­Hr

Diyarbakır’da 19 Mart günü bir güvenlik korucusunu şehit eden 4 terörist, dün gece Kulp kırsalında ölü olarak ele geçirildi

- SABAH

g]gür &EBE / DİYARBAKIR’IN Hani ilçesinde güvenlik korucusu Yaseddin Opçin’i şehit ederek silahını gasp eden 4 terörist, bir ay sonra Kulp’ta çıkan çatışmada silah ve mühimmatla­rıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Hani ilçesine bağlı Topçularkö­yü, Şekale Tepe mevkisinde 19 Mart’ta güvenlik korucusu Yaseddin Opçin’i şehit ettikten sonra silahını da alarak kaçan teröristle­r, olaydan sadece bir ay sonra Kulp ilçesi Yaylak köyü kırsalında güvenlik güçlerince kıstırıldı. İHA’LAR DA DESTEK VERDİ

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir’in sevk ve idare ettiği operasyond­a 19 Nisan akşamı Jandarma ve Polis Özel Harekât Timleri ile güvenlik korucuları teröristle­rle sıcak temas sağlandı. “Bayrak 82 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sergen Çakmak” adı verilen ve İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) da destek verdiği operasyond­a 4 terörist öldürüldü.

Teröristle­rle birlikte ABD yapımı M-16 Piyade tüfeği, 3 Kalaşnikof tüfek, 1 RPG-7 roketatar, bu silahlara ait yüklü miktarda fişek ve şarjörler, Kandil’deki terör elebaşılar­ıyla iletişimi sağlayan 1 adet mikrofonlu büyük telsiz, 3 adet el telsizi, 1 adet dürbün, 2 el bombası, uzaktan kumandalı mayın ve yaralanan teröristle­rin tedavileri­nde kullanılan bol miktarda tıbbi malzeme ile giyecek ve yaşam malzemeler­i ele geçirildi.

Seri numaraları alınan ve balistik incelemeye gönderilen 3 Kalaşnikof­tan birinin teröristle­rce 1 ay önce şehit edilen güvenlik korucusu Yaseddin Opçin’den gasp edilen silah olduğu ortaya çıktı. Teröristle­re ait diğer silahların da güvenlik güçlerine karşı hangi saldırılar­da kullanıldı­ğının tespit edilmesine ilişkin kriminal inceleme sürüyor.

9 MİLYON LİRALIK KENEVİR...

Aynı operasyon kapsamında yürütülen yol kontrolü uygulamala­rında ise uyuşturucu madde imalatında kullanılan ve piyasa değeri 9 milyon lira olan 30 bin kök hint keneviri ele geçirildi. Narko-terör operasyonu kapsamında uyuşturucu madde ticareti ve imalatı yaptığı tespit edilen 9 kişi ise gözaltına alındı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye