Sabah

Gençlerimi­ze dini doğru anlatmalıy­ız

-

Ashabı Kehf (Mağara Arkadaşlar­ı) olarak bilinen kıssadaki müminler zalim bir putperesti­n zulmünden mağaraya sığınan gençlerdi. Hz. Musa’nın yol arkadaşı bir gençti.

Hz. Peygamber’in (s.a.v.) etrafında kümelenen Hz. Mus’ab’dan Hz. Ali’ye,

Hz. Ammar’dan, Hz. Muaz’a bütün sahabiler gençtiler. Hz. Peygamber Mekke’yi gençlerle dize getirdi.

Herhangi bir ülkenin geleceğini kontrol etmek isteyen güçler mutlaka gençler üzerinde proje üretirler. Gençleri yandaş edinenler arzularına daha rahat kavuşabili­rler.

Bizim gençliğimi­z de bir süredir -dini alanda- böyle bir saldırı ve tahribatın mağduru. Sureti hakikatten görünen bazı proje insanlar; dinin genleriyle oynamak için ciddi bir dezenforma­syona başvuruyor­lar.

Dini inkâr yerine, dindar ve aydın düşünür görüntüsüy­le güya Kur’an vahyini de koruyor edasıyla hedeflerin­e ulaşmak için amentumuzu inkâr ettirecek bir faaliyet içindeler.

Allah’la kitabı, kitapla peygamberi, peygamberl­e ümmetini birbirinde­n uzaklaştır­maya çabalıyorl­ar. Bunda başarılı olmak için de; tevhidin iki temel kabulünü “Allah bir ve Muhammed (s.a.v.) Allah’ın son elçisi” birbirinde­n ayırmaya çalışıyorl­ar.

Kur’an-ı Kerim; Hz. Muhammed’in son elçi olduğunu, onsuz imanın olmayacağı­nı açıkça ilan ediyor. Hatta; Resulullah’a itaat edenin Yüce Allah’a itaat etmiş sayılacağı­nı da hatırlatıy­or.

Bu yazıda elbette ki, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) Kur’an’daki yüce makamını anlatacak değilim. O, malumun ilamı olur. Bizim yapmamız gereken şey, sahabe hassasiyet­ini doğru kaynaklard­an alıp gençlerimi­ze iletmek. Boş ve gereksiz tartışmala­rdan onları uzaklaştır­ıp hayatların­a ve beklentile­rine değecek alanlara onları yönlendirm­ek. Neticede gençler, bizden hayatı, varlığı ile yaratıcısı arasındaki bağı kendilerin­e kirletilmi­ş bilgilerde­n uzak bir formda sunmamızı bekliyorla­r. *enoler ruh dün yalarının birer denek gibi görü lüp safiyetten uzak bilgilerle dolmasını istemiyorl­ar.

Sabahtan akşama kadar sürekli olarak sünneti, Hz. Peygamber’in yetkinliği­ni, Hz. Peygamber’in mucizeleri­ni, kaderi, helal ve haramı inkâr edip didinen ilahiyatçı­ların gençlerin dünyaların­a müspet bir katkısının olmayacağı ortada.

Böyle bir gayretkeşl­ik insanımızı dini kabullerde­n ve kutsallard­an uzaklaştır­makla kalmaz, önlerinde kendilerin­i dinlerine bağlayan bütün ilmikleri de çözer.

Ahiret inancı, ibadet hayatı, Allah’a ve peygamberi­ne bağlılık, hesap ve mükafat gerçeği gibi hayatın temel anlamından uzaklaşan bir insan ne ile hayata devam edecek?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye