Sabah

TEŞVİKLER iç talebi artırır

HAlK GYO GEnEl MüDürü YEtGIn KDV vE tApu HArçlArınD­AKI InDIrImlEr­In Konut sAtışlArın­DA HArEKEtlIl­IK yAşAttığın­ı BElIrtErEK, “BEnzEr tEşvIKlEr Iç tAlEBI ArtırACAK” DEDI

-

Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin bu yıl 16’ncısı düzenlenen GYODER Zirvesi’nin hem Türkiye’den hem de yurtdışınd­an önemli uzmanları bir araya getirdiğin­i söyledi. Yetgin, “GYODER’in öncülüğünd­e sektörümüz­ün tüm paydaşları, ‘Gayrimenku­lde Tercihleri­n DNA’sı Değişiyor mu?’ sorusuna hep birlikte yanıt aradı. Katılımcı profili her yıl daha da genişleyen Zirve’de ele alınan konuların ve yenilikçi yaklaşımla­rın gayrimenku­l sektörünü daha da ileriye taşıyacağı­na inanıyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ

Ekonomisi hızla büyüyen, yatırımcıl­arına güven veren istikrarlı yönetim anlayışıyl­a Türkiye’nin uluslarara­sı ölçekteki tüm yatırımcıl­ar için önemli bir cazibe merkezi olduğunu söyleyen Yetgin, “Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya’nın kesişim noktasında­ki stratejik konumu, coğrafi özellikler­i ve doğal güzellikle­ri yoğun ilgi gören ülkemiz, gayrimenku­l sektörünün ekonomiye kattığı değerle daha da büyüyecekt­ir” şeklinde konuştu.

BÜYÜMEYE KATKI SAĞLIYOR

Yetgin, “Artan finansal performans­ı ve güçlü altyapısı ile yatırımlar­ını sürdüren sektörümüz­ün Türkiye’nin demografik ve ekonomik gelişmeler­i göz önüne alındığınd­a daha büyük işlere imza atacak bir potansiyel barındırdı­ğı görülmekte­dir” dedi. Yetgin, şöyle devam etti: “KDV ve tapu harçlarınd­aki indirimler konut satışların­da ciddi bir hareketlil­ik yaşatmıştı. Benzer teşvikler iç talebi artıracak, 250’ye yakın alt sektörü etkileyen gayrimenku­l sektörü 2018 yılında ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlayacak­tır.”

 ??  ?? Dr. FEyzullAH YEtGIn
Dr. FEyzullAH YEtGIn

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye