Sabah

'VUCPMV CJUJSJZPSV[

-

Beşiktaş’ın savunmadak­i vazgeçilme­z ismi Pepe, dün akşamki Fenerbahçe derbisinde inanılmaz bir hataya imza attı ve henüz maçın 30. dakikasınd­a takımını 10 kişi bıraktı. Hakem Mete Kalkavan, Josef de Souza’nın ayak bileğine taban giren Portekizli stoperi kırmızı kartla cezalandır­dı. Kırmızı kart direkt çıktığı için Pepe, iki maç ceza alacak. Beşiktaş’ın muhtemel Tahkim Kurulu itirazında sonuç değişmezse Pepe, Yeni Malatya ve Galatasara­y maçlarında oynayamaya­cak. Tecrübeli futbolcu, oyundan çıkarken Fernandao ile tartıştı. Daha sonra tartışmaya Beşiktaş’ın tercümanı da dahil oldu. İki takım kulübeleri­nin araya girmesi olayın büyümesine önledi. Pepe kulüp kariyerind­e bundan önceki son kırmızı kartını 2011-12 sezonunda Real Madrid formasını giyerken, Medel ve Negredo’nun formasını giydiği Sevilla karşısında görmüştü.

zamandır söylüyorum; bu güzel futbol oyununu bitirecek iki şey var: Şike ve şiddet. Dün akşam Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında da şiddetin futbola nasıl zarar verdiği bir kez daha çok açık bir şekilde görüldü. Gerilim ve yaşananlar karşılaşma­nın yarıda kalmasına neden oldu. Bunun neden olduğunu söylemek veya “Şu tahrik etti, şu yüzden” demek, bence dünyanın en gereksiz bahanesidi­r. Beşiktaş’ın kazandığı köşe vuruşların­da başlayan, daha sonra kulübeye sıçrayıp Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in yaralanmas­ına kadar uzanan olaylar sinsilesi taraftarla­rın futbola etkisini açık bir şekilde gösterdi. Yaşananlar­ı sadece Fenerbahçe seyircisi üzerinden değil, futbol seyircisin­in yaklaşımı olarak değerlendi­rmek gerekiyor. Bu işler böyle devam ederse ne bu oyunun seyredeni kalır ne de heyecanı ve zevki... Ben şu yaklaşıma da karşıyım; her şey Fenerbahçe’nin lehine gidiyor, rakip 10 kişi kalmış, 0-0’lık sonuç sarı-lacivertli takıma Türkiye Kupası’nda finale çıkması için yetiyor... Neden taraftar bunları yapıyor?

Bu işler böyle devam ederse ne bu oyunun seyredeni kalır ne de heyecanı ve zevki

Skora gidişata göre değil, taraftarın naturasınd­a bu olmalı.

Gelelim, dün akşamki olayların başlamasın­da etkili olan nedenlerde­n Pepe’nin kırmızı kart görmesine... Portekizli futbolcu, yerden kayarak bu hareketi yapsa, o zaman çok net sarı karttan bahsedebil­iriz. Ancak havadan yani yüksekten sıçrayarak müdahalesi hareketin şiddetini artırdığı için hakem Mete Kalkavan’ın verdiği kırmızı kartı doğru karar olarak görüyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye