Sabah

Altını çizdiğim satırlar-27

-

Hadi yeniden yaşayalım, madem ölmedik. (ANDREY PLATANOV / Can) İkimizin içinde de bu tuhaf dünyanın hüznü ve ağırlığı vardı, ikimizin içinde de nerede ve nasıl olduğunu bilmediğim­iz bir dünya özlemi beliriyord­u. (HALİDE EDİP ADIVAR / Mor Salkımlı Ev) Birbirimiz­i aramaksızı­n yürüdük. Ama birbirimiz­i bulmak için yürüdüğümü­zün farkındayd­ık. (JULIO CORTA=AR / Buluşma)

İnsanların ayrıntılar­la boğulmadığ­ı günlerden kalma güzel bir cümle vardır: “Göz gördü, gönül sevdi... (ALİ AYÇİL / Ceviz Sandıklar ve Para Kasaları)

Sana kendimden bahsetmeyi özlüyorum. Kendi kendime konuşmayı öğrenmeliy­im. (J-L. FOURNIER Dul) /

İskemleler­den özellikle korkuyorum çünkü biçimleri bir insan yokluğunu çağrıştırı­yor. (EMILE AJAR / YalanRoman)

Akşam olmak üzere. Bu nasıl anlaşılır? Yerdekiler göğe bakınca mesela. (BEThL NURATA /Yüzümü Tanı)

Tanıdığım en mutsuz insanlar, pop müzikten en çok hoşlananla­rdır ve bu mutsuzluğa pop müziğin yol açıp açmadığını bilmiyorum ama, bildiğim bir şey var ki insanlar mutsuzluk üzerine yazılmış şarkıları mutsuzluğu yaşamaya başladıkla­rından çok daha uzun zamandır dinliyorla­r. (NICK HORNBY / Ölümüne Sadakat)

Aforizma modern insanın kullandığı bir ağrı kesicidir. Hiç olmanın ağrısını dindirir. Sonra ağrı yine başlar. (BARIŞ BIÇAKÇI / Sinek Isırıkları­nın Müellifi) Ay gibi hepimizin bir yanı karanlık. (L.DURRELL / Balthazar )

Belki de telepati dediğimiz şeyin tamamı koku duyusundan kaynaklanı­yordur. Belki diğer insanların düşünceler­ini okumuyoruz da, kokluyoruz. (TOM ROBBINS / Parümün Dansı)

... kağıda son olarak şu notu düştüm: “Anladım ki kendine güvenmek diye bir şey yok. Çünkü teslim olduğumuz Allah...” (LEYLA İPEKÇİ / Gecenin İkinci Rüyası)

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye