Sabah

Mahkeme kararıyla MESAM’a döndü

Aşarkıcı suat suna, bilgi sizdirdiği iddiasiyla mesam üyeliğinde­n ihraç edilmesine itiraz etmişti. mahkeme, dava sonuçlanin­caya kadar suna’nin ihracinin durdurulma­sina karar verdi

- Ali OKTAYSABAH

Kısa adı MESAM olan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin dışına bilgi sızdırdığı iddiasıyla 26 Ocak’ta üyelikten ihraç edilen sanatçı Suat Suna geri döndü. Suna’nın itirazını İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi kabul etti. Suna’nın avukatı, “Üye Ali Yavuz’un istifası nasıl MESAM’ın ticari sırrı olabilir? Suna, Yavuz’un istifasını dışarıya kendisinin sızdırmadı­ğını belirtmişt­ir. İhraç kararının tedbiren durdurulma­sını talep ediyoruz” dedi. MESAM ise davacı Suat Suna hakkında iki ayrı suç duyurusu olduğunu belirterek davanın reddini istedi. Gerekli incelemeyi yapan mahkeme, dava sonuçlanın­caya kadar Suat Suna’nın üyelikten ihraç kararının durdurulma­sına karar verdi.

MESAM yönetimi de

Suna’nın ihracını tedbiren durduran mahkeme kararını bir üst mahkeme olan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 16. Hukuk Dairesi’ne (İstinaf) taşıdı. İhraç edilen Suna hakkında iki ayrı suç duyurusu bulunduğun­u belirten MESAM’ın avukatları, Suna hakkında verilen tedbir kararının müvekkil kurumu yıpratacağ­ını ve itibarının zedelenmes­ine neden olacağını belirtti. Mahkemeye yanıt veren Suna ise Kültür Bakanlığı tarafından Arif Sağ yönetimini­n işten el çektirildi­ğini ve seçimin ertelendiğ­ini belirterek “MESAM’ın itiraz talebi reddedilsi­n” dedi. İstinaf Mahkemesi de MESAM’ın talebini reddetti. Kararla Suna’nın dava sonuçlanın­caya kadar üyelikten ihraç kararı kaldırılmı­ş oldu.

Arif Sağ başkanlığı­ndaki MESAM yönetimine kayyum atanmış ve MESAM’ın başkanlık koltuğuna Coşkun Sabah oturmuştu. MESAM’ın genel kurulunun haziran ayı içinde yapılması bekleniyor.

 ??  ?? Suat Suna ArIF SAğ’ın BAşkAnı olDuğu MESAM’A kAyyum AtAnmıştı.
Suat Suna ArIF SAğ’ın BAşkAnı olDuğu MESAM’A kAyyum AtAnmıştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye