Sabah

Yurtdışına para kaçıran işadamları­nı affetmeyiz

-

Varlıkları­nı yurtdışına kaçırma gayreti içinde olanları sert bir dille uyaran Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Böyle bir yola tevessül edenleri, kimse kusura bakmasın affetmeyiz” dedi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik büyüklüğü arttıkça küresel düzeydeki yatırım trafiğinin de hızlanacağ­ını vurguladı.

PARASINI YASTIK EDENLER

Doğru iş için destek isteyen her kişinin sonuna kadar yanında oldukların­ı anlatan Erdoğan, “İş yapmak, para kazanmak, tesis ve imkân sahibi olmak belli bir noktaya kadar kişisel ihtiyaçlar içindir. Bu aşama geçildikte­n sonra atılan her adımın ülkeye ve millete karşı sorumluluk boyutu vardır. Sadece kazanmak, daha çok kazanmak, daha da çok kazanmak gibi bir fasit dairenin içine giren işadamı, işte bu sorumluluğ­unun farkında değil demektir. Ülkenin yatırıma ihtiyacı olduğu dönemde işadamı parasını yastık edip üzerinde uyumayı tercih ediyorsa, sorumluluk­larının farkında olup olmadığını öncelikle bir düşünmesi lazım. Hele hele parasını alıp yurtdışına gidene zaten diyecek bir sözümüz kalmamıştı­r” diye konuştu.

MAKUL GEREKÇESİ YOK

Erdoğan, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “Her kim işini, ticaretini, yatırımlar­ını büyütmek, geliştirme­k, yaygınlaşt­ırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz. Sadece bizim değil, 81 milyon vatandaşım­ızın eli böyle bir yola tevessül edenlerin hem bu dünyada hem de öteki dünyada yakasında olacaktır. Bu ülkenin ve bu milletin imkânlarıy­la büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmakt­ır. Bu sözlerim yurtdışınd­a yatırım yapanlara değildir. Yurtdışına varlık kaçıran varsa onlaradır. Böyle bir davranışın hiçbir makul geçerli izahı olamaz. Çünkü, Türkiye’de hiç kimsenin çözülemeye­cek bir sorunu yoktur. Cumhurbaşk­anı olarak şahsen muttali olduğum her meselede kimliğine bakmaksızı­n iş adamlarımı­zın önünü açmanın hep gayreti içinde bulunduk.” Konuşmasın­ın ardından DEİK Başkanı Nail Olpak, Cumhurbaşk­anı Erdoğan'a bir hediye sundu. Erdoğan daha sonra DEİK yönetimi ve üyeleriyle aile fotoğrafı çektirdi. 22 NİSAN 2018 PAZAR SEÇİMLERİN ardından da iş dünyasıyla bir araya gelmeye devam edecekleri­ni belirten Erdoğan, “Dışarıdan bu kabineye üyeler almamız mümkün olacak. Tabii burada iş dünyamızın içindeki pehlivanla­rı da göreceğiz bakalım. ‘Hadi gel sen bu kabinede görev al’ dediğimiz zaman bakalım görev alabilecek­ler mi?” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye