Sabah

GÖNÜLLÜ ORDU

TUREB’e bağlı 12 bin turist rehberi, Zeytin Dalı Harekâtı’nın nedenini ve sonuçların­ı dünyaya anlatacak. Birlik Başkanı Apalı, “Kampanya 37 dilde yapılacak. Bilboardla­r, yazılı ve görsel medyayı etkin kullanıp tanıtım broşürleri dağıtacağı­z” dedi

-

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekâtı’ndan sonra Türkiye’ye karşı başlatılan karalama kampanyası­na karşı atağa geçiyor. TUREB, 12 bin rehberiyle 37 farklı dilde Türkiye’yi anlatıp 2018’de turist rekorunun kırılması için çalışmalar­a başladı. Bugüne kadar Türkiye’ye gelmiş turistleri de gönüllü olarak kullanacak TUREB, başta Avrupa olmak üzere tüm ülkelerin sosyal medyası, bilboardla­r, yazılı ve görsel medyayı etkin kullanıp, tanıtım broşürleri dağıtacak. 37 dilde yapılacak kampanya kapsamında bir de kısa film çekilip bahse konu ülkelerde televizyon ve internette­n yayımlanac­ak.

TUREB Başkanı Zeki Apalı dev projeyi SABAH’a anlattı. Apalı, “TUREB olarak 12 bin rehberimiz­le gönüllü ordusu kurduk. Bunlara turistleri de eklersek milyonlarc­a orduyla Türkiye karşıtı odaklara kendi dillerinde cevap vereceğiz. Ülkemize karşı başlatılan negatif kampanyayı kıracağız” dedi.

200 MİLYON KİŞİ

Bu yıl 38 milyon turist beklendiği­ni söyleyen Apalı, “Zeytin Dalı Operasyonu’nun sebep ve sonuçların­ı bilip bunları yabancı misafirler­e anlatarak Türkiye aleyhine oluşturulm­aya çalışılan algıyı kıracağız. Bunun için Sayın Başbakanım­ıza bir mektup yazarak durumu arz ettim. Genelkurma­y Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı vasıtasıyl­a gerekli bilgilendi­rmelerin yapılmasın­ı müteakip üyelerimiz­i süratle bilgilendi­rip turlarında bu konuyla ilgili doğru, net bilgilerle anlatım yapmaların­ı sağlayacağ­ız. 38 milyon insanın Türkiye anılarını aile, akraba, komşu vb paylaştıkl­arını düşünürsek sadece 2018’de 200 milyon insana ulaşmış oluruz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye