Sabah

Antalya’da dev buluşma

Dünyanın dev düğün organizasy­onlarının liderleri Antalya’da bir araya geliyor. 70 ülkeden 450 acentenin katılacağı IMWF’de işbirlikle­ri için özel oturumlar yapılacak

- sinanozedi­ncik@sabah.com.tr

Dünya turizminin en önemli alanlarınd­an olan MICE (toplantı, teşvik gezisi, kongre/konferans ve etkinlik) ve destinasyo­n düğün organizasy­onun liderleri bu yıl 3’üncüsü düzenlenec­ek olan Internatio­nal MICE & Wedding Forum (IMWF) kapsamında Antalya’da buluşacak. 70 ülkeden 450’nin üzerinde acentenin katılacağı IMWF, 28 Mayıs- 1 Haziran’da Antalya Belek, Titanic Deluxe Golf Belek otelde gerçekleşe­cek. Internatio­nal MICE & Wedding Forum (IMWF) Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy ile bir araya gelerek organizasy­onu konuştuk...

■ Gelenlere neler anlatacaks­ınız?

Gelenlere ülkedeki turizmle ilgili altyapı ve imkânlarım­ızı tanıtacağı­z. Özel oturumlard­a yurtdışınd­an gelen birtakım otellerin kendilerin­i tanıtmalar­ı için fırsat vereceğiz.

■ İki yıldır yapıyorsun­uz. Dönüş aldınız mı? Hindistan’dan şu ana kadar 20 tane büyük iş konfirme edildi. Rusya ve Ukrayna’da geçen seneye göre beş katı talep var. Asıl amacımız onların yeniden bir şeyleri hatırlamas­ı, burada geçirdikle­ri süre içinde bizim onlara verdiğimiz mesaj ve intiba.

■ Davet ettiğiniz zaman dünyadan herhangi bir ülkeden olumsuz tepki aldınız mı?

Hayır, çünkü düğünden önce aileler acentelerl­e birlikte önceden gelip yerinde teftiş yapıyorlar. Çok şükür güvenlikte­n yana bir sıkıntı olmadı.

■ Bu organizasy­onda amaç sadece iş almak mı?

Burada amaç insanların Türkiye’ye işi getirmesi. Enerjimizi­n yüzde 35-40’ını tanıdığımı­z ve Türkiye’yle iş yapan ülkelere ayıracağız. Fakat yüzde 60-65’i hiç iş yapmadığım­ız ülkelerde olacak. Çünkü her yerden iş alma potansiyel­imiz var. Mesafeler kısaldı, ulaşım artık eskisi kadar zor değil. İnsanlar İstanbul’a kadar gelebiliyo­rsa Bodrum’a da, Antalya’ya da gelir. Elimizde çok kıymetli bir malzeme var, İstanbul tacın üstündeki pırlanta gibi, Antalya dünyanın en büyük resort şehri.

 ??  ?? Destinasyo­nda Hindistan misafir ülkelerin başında yer alacak.
Destinasyo­nda Hindistan misafir ülkelerin başında yer alacak.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye