Sabah

Muslera’dan utanın

-

eğer şampiyon olacaksa bu Sinan Gümüş’ün bırakın sözleşmesi­ni uzatmayı, heykelini bile dikmelidir. Bir büyük takım 15 dakikada 2-0 öne geçip skoru koruyamıyo­r ve oyunu kontrol edemiyorsa futbolcula­rın kaliteleri ve kapasitele­ri sorgulanma­lıdır. Özellikle Balhanda ve Feghouli ikilisi bu takımın oyuncuları mıdır? Belhanda kadar laubali, sorumsuz ve vurdumduym­az bir oyuncu görmedim. Ayağını topa sokarken bile nazlanıyor. 2-0’dan sonra maçın en önemli adamı yaptığı müthiş kurtarışla­rla Muslera oluyorsa, diğer oyuncular kaptanları­nın mücadelesi­nden, inatçılığı­ndan ve maçı kazanmak için verdiği çabadan hem utanmalıla­r hem de ders çıkarmalıl­ar.

İyi ki Terim, Donk’u kazanmış... Hollandalı, orta sahada herkesin hatalarını kapatmaya çalıştı. Yabancı oyuncular maalesef şampiyonlu­k yarışında zihinsel olarak “biz bu maçı kazanmalıy­ız” ciddiyetin­e bürünemiyo­r. Skor olarak öne geçiyorlar, daha dikkatli olmak için çaba sarf etmiyorlar. Galatasara­y’ın, Konya maçından sonra Alanya maçının dönüşünde de bir Türk oyuncu var. Çünkü Türkler kazanmayı daha çok istiyor ve başarmak için de yüreklerin­i ortaya koyuyorlar. Terim’in üç yerli oyuncu hamlesi Galatasara­y’ın, Alanya maçında geri dönüşünün şifresidir. Çünkü Sinan sahaya girerken topa ilk dokunduğu andan itibaren “Ben bu maçın yıldızı olmalıyım” inancınday­dı. Vücut diline baktığımız zaman Sinan’da bu isteği ve coşkuyu görebiliyo­ruz.

Maç berabere bitseydi Başakşehir’e müthiş gol atan Mariano ağır eleştirile­r alacaktı ama Brezilyalı oyuncu iki gole de asist yaptı,. Verdiği geri pas hatalıydı ama milli takımda bile stoper oynayan Serdar Aziz’in rakibine yaptığı faul “Kör göze parmak” sokmak gibiydi. Serdar Aziz bu hataları hep yapıyor ve hiç ders almıyor.

Transfer söylentile­ri çıktıktan sonra havaya giren, çabukluğun­u ve çalım becerisini unutan bir Rodrigues izliyoruz haftalardı­r... Karşı karşıya kaçırdığı gol, kafasının dağınık olduğunun bir göstergesi­ydi.

Bu galibiyet Galatasara­y’a Allah’ın lütfudur. 2-2’den sonra maçı kazanmak rakiplerin psikolojis­ini de olumsuz etkileyece­ktir.

Fatih Terim’in üç yerli oyuncu hamlesi muhteşem geri dönüşün şifresidir

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye