Sabah

YAVUZ HIRSIZ!

Bursa’da bir evden ziynet eşyası çalan C.G., yakalandı. Altınların karşılığı olan 3 bin 300 lirayı havale yaparak ev sahibine |dedi. Tazminat davasında savunma yapan sanık, “Hırsız dahi olsam benden fazladan zarar talep edilemez” dedi

- İHA

Bursa’da balkondan girdiği N.P.’nin evinden ziynet eşyası çalan C.G. isimli zanlı, bir süre sonra polis kontrolünd­e yakalandı. Suçunu itiraf eden C.G. gözaltına alındı. Hakkında dava açılan C.G. çaldığı altınların değeri olan 3 bin 300 lirayı havale yaparak ev sahibi N.P.’ye gönderdi. Maddi zararı karşılanmı­ş olsa da olaydan sonra büyük endişe duyduğunu belirten N.P., 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde C.G. aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkemede ifade veren davacı ev sahibi, davalının balkonunda­n evine girerek hırsızlık yaptığını, polis kontrolü sırasında yakalanara­k suçunu itiraf ettiğini, çaldığı bir kısım ziynet eşyasının aracından çıktığını ve kendisine iade edildiğini söyledi. İade edilmeyen eşyaların da olduğunu belirten ev sahibi, evine demir parmaklık yaptırmış olmasına rağmen çocukları evde yalnız bırakamadı­ğı için evi düşük fiyata sattığını bildirerek uğradığı maddi ve manevi zararın ödetilmesi­ni talep etti.

Mahkemede savunma yapan zanlı C.G. altınların bedelini ödediğini belirterek “Hırsız dahi olsam benden fazladan zarar talep edilemez. Tazminat talebi hakkaniyet­e sığmaz. Manevi tazminat isteminin de yersiz olduğunu belirtmek isterim” dedi.

YAR*I7AY KARARI %2='8

Tarafları dinleyen mahkeme, davacının kendisine iade edilenler dışında çalınan eşyalarını­n cins ve değerini kanıtlayam­amış olması nedeniyle maddi tazminat isteminin reddine, 3 bin lira manevi tazminatın verilmesin­e karar verdi. Ancak Yargıtay kararı bozdu, dava yeniden görülecek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye