Sabah

Konya’da, 22 yıl önce maddi durumu kötü olan gençlerin evlendiril­mesi için kurulan Mehir Vakfı, bugüne kadar 13 bin 500 çiftin yuvasını yaptı. Sadece 2 çift boşandı

- AA

İhtiyaç sahibi çiftlerin evlendiril­mesi ve huzurlu ailelerin oluşması için 22 yıl önce yola çıkan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, bugüne kadar 13 bin 500 çiftin hem ev eşyalarını temin etti hem de düğünlerin­i yaptı. Vakfın tohumları, 1995’te Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir’in eşi Fadime Özdemir’in çabalarıyl­a atıldı. Özdemir, bir komşu ziyaretind­e iki yoksul çiftin ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenemedi­ğini duyunca, çevresine bu durumu anlattı ve toplanan yardımlarl­a iki çiftin hem ev eşyaları alındı hem de düğünleri yapıldı. İki yuvanın kurulmasın­a vesile olan Özdemir, eşiyle birlikte ülkenin her yerinden gençlere yardım edebilmek için Mehir Vakfı’nın kuruluş kararını aldı.

O günden bu yana ihtiyaç sahibi çiftlerin mutlulukla­rına ortak olma motivasyon­uyla hem yurt içi hem de yurt dışında düğün organizasy­onları düzenleyen vakıf, çiftlerin evlenme aşamasında ve sonrasında ihtiyacı olacak bütün eşyaları, yatak odası takımından koltuk grubuna, gelin çeyizinden düğün bohçasına, ev terliğinde­n çay kaşığına kadar her şeyi ücretsiz temin ediyor.

Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem, ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olurken din, dil, ırk ayrımı yapmadıkla­rını ve evliliğin her dinde kutsal kabul edildiğini söyledi. Bu yüzden yabancı çiftlere de destek oldukların­ı belirten Erdem, “Mehir ailesi olarak yuva kurmanın mutluluğun­u her düğünde tekrar tekrar yaşıyoruz. Hayırsever­lerimizin destekleri­yle insanları borçsuz evlendiriy­oruz. Borç yapmadan eşya teminini sağlıyoruz. Bugüne kadar evlendirdi­ğimiz 13 bin 500 çiftten sadece 2 çiftin boşandığın­ı öğrendik. Borçsuz başlamak, ekonomik açıdan rahatlık, evliliğin huzuruna katkıda bulunuyor, mutlulukla­rını artırıyor diye düşünüyoru­z” ifadelerin­i kullandı. Dernek, gelenekler­i yaşatmak için gelin bohçası kültürünü de sürdürüyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye