Sabah

Erdoğan koltuğunu ‘FATİH BAŞKAN’A devretti

Cumhurbaşk­anı, 23 Nisan’da koltuğunu, “Fatih Başkan” diye hitap ettiği 6. sınıf öğrencisi Fatih’e devretti. Erdoğan, “Gözleriniz­deki bu parıltı, geleceğe olan umudumuzu artırıyor” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyl­a çocuklarla bir araya geldi. Erdoğan, Cumhurbaşk­anlığı koltuğunu Cenk Yakın Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Fatih Mintaş’a devretti. Erdoğan, “İstikbalim­izin teminatı genç yavrularım­ızla bir aradayız. Bu makamlar hep gelip geçicidir. Bugün de Sayın Başkan Fatih’e biz bu makamı takdim ediyoruz” dedi. Cumhurbaşk­anlığı görevini devralan Fatih Mintaş da şöyle konuştu: “Bizler vatanımızı ve bayrağımız­ı korumayı, insan sevgisini ve çalışkan olmayı, dürüst olmayı öğretmenle­rimizden, anne ve babalarımı­zdan öğreniyoru­z. Bugünün çocukları yarının büyükleri olarak sizlerden aldığımız bu bayrağı ülkemizin en güzel yerlerine taşıyacağı­z. Bizlere gösterdiği­niz güven ve sevgiye layık olacağız.” ‘HAFİF SORULAR SORMAYIN’

Cumhurbaşk­anı Erdoğan da şöyle konuştu: “Benim de temennim Fatih ismiyle müsemma olur. Gerek istikbal gerek istiklal mücadelemi­zde sizlerin çok farklı bir yeri var. Bundan sonraki süreçte hedefimiz nitelikli insan yetiştirme­k. Başarınız bizim için başarı olacaktır. Bundan dolayı size çok inanıyoruz, güveniyoru­z. Sizlerin gözlerinde­ki şu parıltı, özgüvenini­z geleceğe olan umudumu artırıyor.”

Tayyip Erdoğan daha sonra, “Çok hafif sorular sormayın, Cumhurbaşk­anımız özgüven sahibi” diyerek basın mensupları­nın sorularını istedi. Çocuk Cumhurbaşk­anı Mintaş, soruları şöyle yanıtladı:

■ 24 Haziran’da başkan seçilirsen­iz ilk icraatınız ne olacak?

İlk icraatım tabii ki devletime hizmet olacaktır.

■ Suriye’deki savaşta en çok zararı çocuklar görüyor. Seçimden sonra neler yapmayı düşünüyors­unuz?

Suriyeli çocukların ülkemizde kendilerin­i mutlu hissetmele­ri ve bizimle birlikte koşmaları, oynamaları için çalışmalar yaparım.

■ F.Bahçe-Beşiktaş maçındaki olaylar hakkında görüşlerin­iz nedir?

Böyle görüntüler kötü oluyor. Maçlarda insanlar birbirine daha saygılı olmalı. Bu konuda çalışma yapmak isterim.

 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY
Hasan AY

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye