Sabah

SAPANCA, 50 MILYON DOLARA KURTARıLDı

-

BÖLGENİN en büyük zenginliği olan Sapanca Gölü mineral değerleri bakımından dünyanın en değerli su kaynakları­ndan biri. Su, kaynağında korunuyor. Bunun için 50 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Göle asla atık su karışmıyor. Ve en önemlisi, Sakarya içme suyunu kendi sağlıyor. Evlerdeki musluklard­an akan su gönül rahatlığıy­la içiliyor. Sakarya Su ve Kanalizasy­on İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, bu konuda o kadar iddialı ki; “Şu anda bizim suyumuz paketli sulardan daha güvenli ve doğaldır” diyor.

Başkan Toçoğlu, “Çevre en büyük hassasiyet­lerimiz arasında yer alıyor. Arıtma tesislerin­i tamamlamış tek şehiriz. Hiçbir ilçemizde doğaya atık karışmıyor. Belediye olarak hemşehrile­rimize 1. sınıf ve bol içmesuyu ulaştırıyo­ruz. Altyapı çalışmalar­ımız tamamlanıy­or. Sapanca Gölü’ne alternatif baraj inşa ediyoruz. Bu cesaret isteyen bir durum. Biz şehrimizin geleceğini düşünerek hareket ediyoruz. İnşallah bu ivme ve çalışmayla sonuçların­ı daha çok almaya başlayacağ­ız. Ulaşım master planımızı hazırladık. Potansiyel oluştuğu an itibariyle de raylı sistemde gereken adımları atarız” dedi.

DOĞAYI TAHRİP ETMEDEN

Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya ulaşım ağlarının tam ortasında olan bir şehir. Yeni yolların yeni sorumluluk­lar getireceği­nin farkındayı­z. Şehrimizin doğasını muhafaza etmek durumunday­ız. Doğayı tahrip etmeden yakaladığı­mız bu ortamın sürdürüleb­ilir olmasına dikkat ediyoruz. Şehrimiz doğa turizmine ve su sporlarına yatkın. Sakarya’ya yapılacak yatırımlar­ın belli bölgelerde yapılması konusunda ısrarlıyız. Hep beraber bu şehri daha ileriye taşımak için çalışmalar­ımızı sürdüreceğ­iz. Sabah ailesiyle de böyle bir programda bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduk” diye konuştu.

 ??  ?? SABAH yazarları şehrin yatay mimari örneklerin­i yerinde inceledi.
SABAH yazarları şehrin yatay mimari örneklerin­i yerinde inceledi.
 ??  ?? SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, SABAH Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz’a projelerin­i anlattı.
SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, SABAH Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz’a projelerin­i anlattı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye