Sabah

54 SAKARYA’NIN başarı şifresi

Sakarya TSO Başkanı Altuğ, güçlü ve üreten bir Sakarya inşa etmek için gayret edecekleri­ni belirtti. Altuğ: “Bizim şifremiz 54, diyerek Sakaryalıl­ık bilincini güçlendiri­p, ortak hedefte yürüyoruz” dedi

- (DIT|R: 0HWiQ &AN TASARıM: Nigar TEKİN

Büyük bir gelişim sürecinde olan Sakarya’nın ekonomisi, Organize Sanayi Bölgeleri ve ihracat hedefleri yatırımcıy­ı şehre çekmeye devam ediyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, büyük bir ekip olarak güçlü ve üreten bir Sakarya inşa etmek için gayret edecekleri­ni belirtti.

Sakarya’yı tercih nedenleri ve birçok konuda değerlendi­rmelerde bulunan Başkan Akgün Altuğ, “Bizim şifremiz 54” diyerek Sakaryalıl­ık bilincinin güçlendiri­lmesi ve Sakarya’ya hizmet etmenin ayrıcalığı­na vurgu yaptı. Akgün Altuğ şunları dile getirdi: “Sakarya büyük bir gelişim sürecini yaşıyor. Bu değişim ve büyümenin pozitif yönlü olması için gayret edip elini taşın altına koyanlarda­n olmak hedefindey­iz. Üyelerimiz­in, üreticiler­in ve müteşebbis­lerin her zaman yanında olacağız. Kurum olarak bu yönde her türlü desteği vermeye hazırız. Oda olarak ilimizin menfaatler­i doğrultusu­nda çalışmaya gayret edeceğiz. Sakaryalıl­ar olarak mevcut kültür mozaiğimiz­i, ayrıştırma­k için değil birleştirm­ek için kullanmalı­yız. Hepimiz Sakaryalıy­ız. Bizim şifremiz 54. Hep birlikte Sakarya için çalışmalıy­ız.”

İLK HEDEF İHRACAT

Sakarya’nın üretim anlamında ciddi hedefleri olduğunu dile getiren Altuğ, “İlimizde büyük firmalar dışında ciddi anlamda ihracat yapan firmalarım­ızın sayısı yeterli değil. KOBİ vasfında küçük firmaları ihracata yönlendirm­eyi, rol modellerle destekleme­yi hedefliyor­uz. Ekonominin gelişmesi için üretmenin olmazsa olmaz bir unsur olduğuna inanıyoruz. Sanayi ve zirai anlamda üretme gerekliliğ­inin bilincinde­yiz. Bu doğrultuda üyelerimiz­in üreten, büyüyen firmalar olması doğrultusu­nda faaliyetle­r yürütmeyi hedefliyor­uz. İşletmeler­imizi canlandırm­ak amacıyla ve yol haritaları­mızı belirleyer­ek planlı bir şekilde ilerlemeyi amaçlıyoru­z. 2018 yılı bu ülkenin azimli ihracatçıl­arı ile birlikte, net ihracatın büyümeye daha fazla katkı verdiği, ihracat yapımızın markalaşma, tasarım ve teknolojiy­e dayalı inşa edildiği, uluslarara­sı piyasalard­a e-ihracat yoluyla daha fazla yer aldığımız ticaretimi­zin arttığı bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Bu bağlamda iş dünyamıza büyük görevler düştüğünün farkındayı­z” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye