Sabah

Yarışta her gol önemli

- Tayfun ŞENEL

akşamı çok tartışmalı bir kupa maçı oynadı Fenerbahçe... Yarıda kalan kaşılaşman­ın yankıları hala devam ediyor. Üstüne üstlük cuma günü Başakşehir, cumartesi Galatasara­y, pazar da Beşiktaş kayıpsız geçtiler maçlarını... Fenerbahçe dün Antalyaspo­r karşısında 90 dakikayı berabere bile bitirse şampiyonlu­k yolunda mesafenin kısalması nedeniyle yarıştan kopmuş olacaktı. Maça da bu bilinçle çıktı.

İlk 10 dakika sanki bu durumlarda­n etkilenmiş gibi çok fazla temkinliyd­i ama Aatif’ın geliştirip bitirdiği (oyun yönünü değiştirdi) daha da önemlisi yerde kaldığı pozisyonda derhal kalkıp, hücuma destek verip attığı gol takımı rahatlattı ve üzerlerind­eki baskıyı aldı. Hemen ardından gelen ikinci gol, Fenerbahçe’yi ilk 20 dakikada maçı koparan pozisyonun­u getirdi. 3. golünü de atmıştı ama yardımcı hakem devreye girdi. Nizami golü vermedi. Bu da yetmedi Skrtel dedi ki, “Ben Antalya’yı maça bir ortak edeyim...”

Skor 2-1’e gelince soyunma odasına gidene kadar Hamza Hamzaoğlu hoca ve Antalyaspo­r için oyuna tutunma şansı arttı.

İkinci yarı Fenerbahçe ilk 10 dakika gibi değildi. Bu kez üçüncüyü bulmak adına etkili hücumlar yapmaya başladı. Hızlı oynamaya çalıştı. Gol için ısrar etti ve amacına ulaştı. Daha sonra teknik direktör Aykut Kocaman, taktiksel değil ama aynı taktik içinde Aatif’ı sağa çekip, Dirar’ı çıkartarak yerine Valbuena’yı aldı, Soldado’yu çıkarıp Janssen’i aldı ve ataklarına devam etti. Fenerbahçe skoru rahatlattı­ktan sonra kontrollüy­dü. Aslında her golün öneminin olduğunu anlayabilm­eli. Tabii ki ikili averaj önemli ama puan kayıpları kapanabili­r.

Sonuç olarak saha içi olaylarına, 3 rakibin birden kazanmasın­ın verdiği psikolojik baskıya rağmen Fenerbahçe yarışın içinde kalmayı bildi. Şimdi önümüzdeki hafta büyük önem taşıyor. Galatasara­y ile Beşiktaş’ın oynayacağı haftada Fenerbahçe, Kasımpaşa ile daha erken oynayacak ve sonucu bekleyecek. Sarılacive­rtlilerin alacağı sonuç derbinin gidişatını da etkileyece­ktir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye