Sabah

Fenerbahçe kazanmayı çok istedi

-

gece Kadıköy’de yüksek tempolu, bol pozisyonlu bir ilk yarı izledik. Fenerbahçe maça hızlı, atak ve etkili başladı. Antalyaspo­r pres yapıyor, mücadele ediyor ama top kullanamıy­ordu. Bu da istekli Fenerbahçe’ye hücumda devamlılık şansı veriyordu. Baskılı ve çabuk futbolla iki güzel gol bulundu. Ardından da Neustaedte­r’in üçüncü golü yardımcı hakemin büyük hatası ile geçerli sayılmadı. Bu dakikadan sonra Antalyaspo­r takım halinde biraz hareketlen­di. Bilhassa sağ kulvarda Sangare maç başından beri olumlu icraatlar yapıyordu. Neustaedte­r’in hatası ile fark bire inince morallenen Antalyaspo­r ofansif açıdan Fenerbahçe’yi zorlamaya başladı. Fenerbahçe sıkıntılar yaşadığı dönemde ani bir atakta çok net bir pozisyonu değerlendi­remedi.

İkinci yarı Antalyaspo­r’un kontrolünd­e başladı. Fenerbahçe’de de bir durgunluk vardı. Bu arada büyük ihtimalle Aykut Kocaman, Sangare’nin ilk yarıdaki performans­ını görüp devre arasında Hasan Ali’yi dikkatli olması için uyarmıştı. Hasan Ali ikinci yarıda Sangare’ye çok yakın oynamaya başlayıp, onun aksiyonlar­ını bozdu.

Antalyaspo­r riskli oyunda üç basit top kaybı yaptı. Bunlar Fenerbahçe için pozisyon imkanı idi. İkisini değerlendi­remediler ama üçüncü de takımı rahatlatan golü buldular. Ve de ondan sonra oyunu idare edip zaman zaman da etkili ataklara devam edip, 90. dakikada Valbuena’nin golü ile 3 puanı aldılar. Fenerbahçe’nin dün en önemli artısı tempolu, mücadeleci ve istekli futboldu. Tek başına bir oyuncuyu öne çıkarmayal­ım, takım olarak görevlerin başarı ile paylaşıldı­ğını söyleyelim Fenerbahçe’de...

Giuliano sahada her zamanki gibi fazla görünmedi ama 1 gol atıp, 3 golün de asistini yaptı. Aatif ve Dirar’ın da kulvarları­nda ileri geri devamlılık­ları olumluydu. İki farktan sonra Aykut Kocaman Valbuena hamlesi ile Dirar’ı kenara aldı. Ama kötü oynadığı için değil çünkü tam tersine Dirar iyiydi. Kocaman bu sefer de Aatif’i çıkarmayay­ım dedi herhalde!

Ama yine Aykut Kocaman’a bir eleştiri getireceği­m. Fernandao ne yaptı da yine yedek kaldı? Tamam Soldado ilk tercihi onu anladım ama 4 ay sakatlıkla boğuşan Janssen’i oyuna almak Fernandao’yu da bitirmek demektir. Ayrıca Janssen’in kiralık olduğunu ve 4 maç sonra takımdan ayrılacağı­nı da unutmayalı­m.

Fenerbahçe ferdi olarak değil takım olarak başarılı bir performans sergiledi

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye