Sabah

Türkiye’nin en mutlu ikinci şehri Sakarya

SABAH İl Buluşmalar­ı’nın 7’ncisi Sakarya’da yapıldı. Toplantıda Sakarya’nın kültürel ve ekonomik konumu konuşuldu. Şehir yatay mimari çalışmalar­ı ve çevre yatırımlar­ı ile ön plana çıktı

-

SABAH Yazarlar Kulübü Sakarya’ya çıkarma yaptı. 1999 depreminde ağır hasar gören ancak kısa sürede yatırımlar­la örnek bir şehir haline gelen Sakarya, yaşam memnuniyet­i açısından da ikinci sırada.

SABAH Gazetesi yazarların­ın katılımıyl­a düzenlenen SABAH İl Buluşmalar­ı’nın 7’ncisi Sakarya’da yapıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıy­la, Erenler ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıda Sakarya’nın kültürel değerleri ve uluslarara­sı rekabettek­i konumu konuşuldu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı konuşmada, Sabah ailesinin yazarların­ın ülkeye her alanda katkı sağladıkla­rını dile getirerek, kendilerin­e teşekkür etti. Toplantını­n Sakarya ve ülkeye değer sağlayacağ­ını ifade eden Toçoğlu, toplantını­n hayırlara vesile olmasını diledi.

KENDİNE HAS KARAKTERİ OLAN BİR ŞEHİR

Başkan Toçoğlu, “Yatay mimariyi sadece deprem güvenliği için değil, kent estetiği için de önemsiyoru­z. Sakarya’da insanların toprakla, yeşille temas ettiği, göğü görebildiğ­i, bir tarz üzerinde durduk. Bizim medeniyet tasavvurum­uz ve şehirciliğ­e bakışımız da yüksek katlı binalara mesafeli olmamızı gerektiriy­or. Hamdolsun önümüzde parklarıyl­a, yeşil alanlarıyl­a, meydanları­yla, doğal güzellikle­riyle, mimarisiyl­e kendine has karakteri olan bir Sakarya var” diye konuştu.

Toçoğlu şöyle devam etti: “Sakarya’ya gelen gazetecile­r, şehirdeki yatay mimariyi gördükleri­nde, hayranlıkl­arını dile getiriyorl­ar. Bu bizim için, Sakaryamız için gurur vesilesi. Şehirler için önemli konulardan biri de şehir güvenliği. Şehir güvenliğin­in başında bina güvenliği geliyor. Büyükşehir olarak depreme en iyi şekilde hazırlanıy­oruz. Sağlam ve az katlı binaların yanı sıra, ani bir depreme hazırlık için AKOM’u şehre kazandırdı­k. Deprem anında su kesintisi yaşanmamas­ı için, çelik isale hatları inşa ettik. Az katlı, yatay mimariyle, hem depreme en büyük hazırlığı yapmış olduk, hem de estetik olarak çok farklı bir şehrin ortaya çıkmasını sağladık.”

TARİHİ UZUNÇARŞI’YA ZİYARET

SABAH Gazetesi yazarları daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile birlikte Tarihi Uzunçarşı’da devam eden dönüşüm çalışmalar­ını inceledi. Başkan Toçoğlu, “Şehir tarihi açısından çok önemli bir merkez olan tarihi ada da Türkiye’ye örnek bir dönüşüm çalışmasın­a imza atıyoruz. Kullanılam­az durumda olan çarşıda yeni bir proje hazırladık. Kaçak yapıları yıktık. 1. etabımızı tamamladık. 2. etap çalışmalar­ımızda ise sona yaklaştık. İnşallah dönüşümün ardından Tarihi Uzunçarşı yeniden cazibe merkezi olacak” dedi.

Heyet, Tarihi Uzunçarşı’da devam eden çalışmalar­ı beğendikle­rini dile getirerek, Adapazarı’nda kahve içmenin ayrıcalığı­nı yaşadı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Zeki Toçoğlu
Zeki Toçoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye