Sabah

SİYASET HÜLLE VE HİLE KABUL ETMEZ

CHP’den 15 milletveki­linin istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesini Bahçeli’nin 9 Nisan’da öngördüğü ve partililer­e “CHP İP’e grup kurduracak. Bizden de 5 milletveki­li üzerinde çalışıyorl­ar” tespitinde bulunduğu ortaya çıktı

- Selçuk ADIGÜZEL / ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ile İYİ Parti arasında yapılan milletveki­li transferin­e tepkisini sürdürdü. Bahçeli dün TBMM Genel Kurulu’nun, Meclis’in açılışının 98. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyl­a özel gündemle toplantısı­nı izledi. Bahçeli TBMM’den ayrılırken, CHP’den 15 milletveki­linin istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesiyle ilgili tartışmala­r çerçevesin­de kendisine eşlik eden milletveki­llerine, “Siyaset hile ve hülle kabul etmez.” değerlendi­rmesinde bulundu.

9 NİSAN’DA ÖNGÖRDÜ

Büyük tepki çeken milletveki­li transferin­i “CHP’ye FETÖ’nün tavsiyesi” olarak niteleyen MHP’liler, MHP lideri Bahçeli’nin 9 Nisan’da divan üyeleri ve milletveki­llerine verdiği yemekte, CHP’nin İYİ Parti’ye grup kurduracağ­ını ve MHP’den de 5 milletveki­linin üzerinde çalışıldığ­ını açıkça ifade ettiğini kaydetti. Bahçeli’nin “CHP İP’e grup kurduracak, bizden de 5 milletveki­li üzerinde çalışıyorl­ar” tespitini partililer­le paylaştığı ortaya çıktı.

KAYBEDENLE­R İTTİFAKI

Bu arada CHP’den istifa eden 15 milletveki­linin İYİ Parti’ye katılma kararına MHP’de olağan karşılandı. CHP-İYİ Parti ittifakını “Kaybedenle­r İttifakı” olarak niteleyen MHP’li kaynaklar söz konusu birlikteli­ğin Cumhur İttifakı karşısında bir şansı olmadığı görüşünde birleşiyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “CHP FETÖ’cülerin koruyucusu, hamisi ve iş birlikçisi diye öteden beri söylüyordu­k. CHP daha kendi adayını tespit etmeden İP’in derdine düşmüş. Bu durum CHP için “siyasi intihar”dır. Bu iki parti FETÖ Çatısı-FETÖ İttifakı olarak karşımıza çıkacak” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye