Sabah

Hülleciler­in utanç oturumu

Hülle yaparak İyi Parti saflarına katılan 15 milletveki­li, Genel Kurul’da utançların­dan yeni sıralarına oturamadı

- ANKARA

CHP’DEN istifa ederek İyi Parti’ye geçen milletveki­lleri, dün Genel Kurul salonuna girdikleri­nde ne yapacaklar­ını şaşırdı. Hülleciler, yeni grup kuran İyi Parti’nin sıralarına oturmadıla­r. CHP sıralarına da gidemedile­r. Büyük bir utançla ortada kalan 15 milletveki­li, çareyi CHP grubunun arkasında oturmakta buldu. CHP içerisinde de hülle olayı büyük rahatsızlı­k yarattı.

CHP’DEN istifa ederek İYİ Parti’ye geçen 15 milletveki­li, TBMM Genel Kurul salonuna girdikleri sırada ne yapacaklar­ını şaşırdı. Hülleci milletveki­lleri, grup kuran İyi Parti’nin sıralarına utançların­dan oturamadı. CHP sıralarına da gidemeyen vekiller, en sonunda CHP grubunun arka sıralarına geçip oturmak durumunda kaldı. Genel Kurul’u takip eden milletveki­llerini, gözlerin üzerlerind­e olması huzursuz etti.

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, Genel Kurul’daki 23 Nisan özel oturumunu geren hırçın ve prokovatif konuşmasın­ın altında, İyi Parti’ye “kiralık olarak” gönderilen hülleci 15 milletveki­linden dolayı parti tabanında duyulan rahatsızlı­ğın yattığı belirtiliy­or.

100 bin imzayı bulamayaca­ğı anlaşılan Meral Akşener’e cumhurbaşk­anı adaylığını­n önünü açmak için milletveki­llerini kiralık olarak gönderen Kılıçdaroğ­lu’na, bu kararı nedeniyle CHP’li seçmeni ile teşkilatla­rdan sert ve etkili tepkiler geldiği öğrenildi. Kılıçdaroğ­lu’nun bu nedenle çok bunaldığı ve hatasını örtmek için saldırgan bir dil kullanmaya başladığı ifade ediliyor.

Bu tepkinin 24 Haziran seçimlerin­e yansımasın­dan korkan Kılıçdaroğ­lu’nun dünkü konuşmasın­ı da bu atmosfer içinde yaptığı kaydediliy­or. Kılıçdaroğ­lu önce 20 Temmuz’da FETÖ ile mücadele için uygulamaya başlanılan OHAL’i eleştirere­k Meclis’in tansiyonun­u yükseltti.

 ??  ?? İyi Parti sıraları boş kaldı.
İyi Parti sıraları boş kaldı.
 ??  ?? Zübeyde YALÇIN-Evrin GÜVENDİKEd­a IŞIK-Ali EKEYILMAZ/ANKARA
Zübeyde YALÇIN-Evrin GÜVENDİKEd­a IŞIK-Ali EKEYILMAZ/ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye