Sabah

‘TANKLAR SİZE YOL AÇARKEN BEN VURUN EMRİ VERDİM’

CHP’li Özel, Başbakan Yıldırım’ı 15 Temmuz’la ilgili yalan ifadelerle suçladı. Yıldırım, “Tanklar senin genel başkanına yol verirken, ben uçaklara ‘Alçakları vurun’ dedim” diyerek sert çıktı

-

TBMM Genel Kurulu, Meclis’in açılışının 98’inci yıldönümü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel gündemle toplandı. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlar­ı da toplantıyı izledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, konuşması ve tavırları ile ortamı provoke etmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Kılıçdaroğ­lu, “20 Temmuz OHAL darbesi” deyince AK Partililer tepki gösterdi. Kılıçdaroğ­lu, “Siz milletveki­llerinizi kiraya verdiniz” diyen AK Parti Konya Milletveki­li Hüsnüye Erdoğan’a “Hanımefend­i özel bir sorununuz mu var?”, AK Parti Erzurum Milletveki­li Zehra Taşkesinli­oğlu’na da “Mahallede, evde değiliz, sohbet etmiyoruz. Dedikodu yapacaksan­ız dışarısı müsait” gibi seviyesiz yanıtlar verdi. Kılıçdaroğ­lu’nu yanıtlayan AK Parti Grup Başkanveki­li Mustafa Elitaş “Kılıçdaroğ­lu, 15 Temmuz akşamı darbeciler­e direnmek yerine Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine sığındı. Milletveki­llerini kiraya vermenin huzursuzlu­ğunu buraya yansıtmışt­ır” dedi.

CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel de “Başbakan Yıldırım 15 Temmuz gecesi Ilgaz Tüneli’ne sığındı” yanıtı ile kavga çıkarmak için adım atmaya devam etti. Özel’in sözlerine sinirlenen ve sert tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi: “Burada ana muhalefet partisinin hatibi, şahsımı hedef alarak, darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığ­ımı, emniyetli bir yere götürüldüğ­ümü ifade etmiştir. O gecenin gerçeği şudur: O gece tanklar senin genel başkanına yol verirken, bu ülkenin başbakanı uçaklara ‘Alçakları vurun’ demiştir. Bu mücadeleyi yapmıştır.”

Elitaş’ın CHP’nin 15 milletveki­li kiraya verdiği yönündeki sözler üzerine Özel, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı “tek adam” olmakla suçladı. AK Parti Grup Başkanveki­li İlknur İnceöz, “Tek adam rejimi derken partilerin­deki tek adamın söylemiyle 15 milletveki­linin başka partiye iadesine milletimiz sandık kurulunda gereken cevabı verecektir” diye konuştu. Erdoğan, TBMM’den ayrılırken, soruları üzerine “Görmüyor musunuz yaşananlar rezalet” ifadesini kullandı. AK Parti Konya Milletveki­li Erdoğan da, kadınlara yönelik hakareti nedeniyle Kılıçdaroğ­lu’nu kınadığını söyledi.

 ??  ?? Yıldırım’ın koltuğuna oturan Esma Taşyürek “Son çocuk başbakan” oldu.
Yıldırım’ın koltuğuna oturan Esma Taşyürek “Son çocuk başbakan” oldu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye