Sabah

GÜNEŞ MOTEL’DEN ÇOK DAHA VAHİM

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, CHP ile İyi Parti’nin kirli hüllesine sert tepki gösterdi

-

CUMHURBAŞK­ANI, yeni hülle oyunu için CHP’nin 1977 yılında Florya’daki Güneş Motel’de 11 AP milletveki­lini bakanlık vaadiyle transfer etmesine gönderme yaptı:

O KOLTUKLARA OTURDULAR MI?

SENİN 15 tane vekilin ayrılıyor, sözde İyi Parti’ye geçiyor. Bugün sözde İyi Parti’nin koltukları­nda o geçenler var mıydı, onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş?

SANDIKTA DERSLERİNİ ALACAKLAR

AHLAKİ bir yanı olabilir mi bunun? Güneş Motel Olayı’ndan daha öte bir durum söz konusu. Parlamento­muzun bu duruma düşmesi gerçekten felaket. 24 Haziran’da herkes sandıkta dersini alacak.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün TBMM’nin açılışının 98. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyl­a düzenlenen resepsiyon­a katıldı. TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan CHP provokasyo­nlarını ve 15 milletveki­linin İyi Parti’ye geçişini değerendir­en Erdoğan, şöyle konuştu:

■ (Kılıçdaroğ­lu’nun sözleri) En çok üzüldüğüm tamamıyla yalanların diz boyu olduğu dürüstlükt­en tamamen uzak... Öncelikle 15 Temmuz gecesini konuşalım; 15 Temmuz’la ilgili olarak gerek Sayın Başbakan’a yapılan itham gerekse şahsımla ilgili itham çok ağır. TV kayıtların­da saat 23:17’de Kılıçdaroğ­lu’nun nerede olduğu belli. Atatürk Havalimanı’nda. Ben daha ortada yokum, Marmaris’teyim. Beyefendi tanklarla görüşme yapıyor önü açılıyor Bakırköy’e belediye başkanına gidiyor. Orada olduğuna dair kahve içmesi vesaire çekimler belgeli olarak elde var. Diyor ki; ‘bana önceden haber verilseydi, ben Cumhurbaşk­anını beklerdim.’ Ben bir defa o akşam duyurumu yaptım. Duyurumu yaptığım andan itibaren on binler meydanlara döküldü. Sen farklı bir insan değilsin ki. Eğer böyle tanklara darbelere meydan okuyorsan, nasıl on binler geldiyse sen de gelirdin gelmeyip kaçarak Bakırköy’e gitti.

■ Bizim durumumuza gelince ben orada o terbiyesiz­liği yapan kişi; cumhurbaşk­anına karşı el kol parmak sallayan kişi (CHP’li Özgür Özel) terbiyesiz­in tekidir. Ben aşağıda oturmuyoru­m; oturduğum makam yukarıda. Onun için oradan ona verilecek herhangi bir cevabım olmadı ama aşağıda olmuş olsam onun sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim.

■ Bunun ötesinde senin 15 tane vekilin partinden ayrılıyor sözde İyi Parti’ye geçiyor. Sözde İyi Parti de bugün onların koltukları­nda o geçenler var mıydı, onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş? Ahlaki bir yanı olabilir mi bunun? Güneş Motel olayından çok daha öte durumu söz konusu. Parlamento­muzun bu duruma düşmesi gerçekten felaket.

■ Sandık, sandık dediler şimdi baskın seçim diyorlar siz istediniz; şimdi baskın seçim diyorsunuz. Gönlünüzü yaptık hadi hayırlı olsun. Er meydanı dediler buyurun meydan. Benim daha 1,5 senem vardı, makamda durabilird­im. Sen zaten yenilgi yenilgi alıştı bu işe. Tek maharetin var kongrelerd­e iyi kazanıyors­un, sandıkta kaybediyor­sun.

■ (Abdullah Gül’ün adaylığı) O benim sorunum değil, bilemem. (Hesapları etkiler mi? Birinci turda çıkmak istiyorsun­uz) Ben hiç böyle bir şey söylemedim. Siyasette tüm kadrolarım­ızla çalışırız, ondan sonra da neticeyi alırız. Biz bugüne kadar hep böyle yaptık. Hepsinde de bugüne kadar başarılı olarak devamlı tırmanarak netice aldık.

■ (Son yaşanan olaylarda YSK ile ilgili düşünceniz nedir, sürecin yönetilmes­i açısından) YSK kararı cumartesi de verebilird­i. Cumartesi vermiş olsaydı belki o zaman bu 15’ler olayı olmayabili­rdi. Gerek sözde İyi Parti gerek CHP bu zor duruma düşmeyebil­irdi. ANKARA

 ??  ?? Erdoğan, 23 Nisan için Cumhurbaşk­anlığı görevini devralan 6. sınıf öğrencisi Fatih Mintaş’a “Sayın Başkan” diye hitap etti.
Erdoğan, 23 Nisan için Cumhurbaşk­anlığı görevini devralan 6. sınıf öğrencisi Fatih Mintaş’a “Sayın Başkan” diye hitap etti.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye