Sabah

MİNİK YÜREKLERİN BAYRAM MUTLULUĞU

-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalar­ı tüm yurtta renkli görüntüler oluşturdu. PKK’yla kararlı mücadele sayesinde insanların güvenle yaşadığı bir ilçe haline gelen Hakkari Yüksekova’da Cengiz Topel Caddesi üzerindeki hükümet konağı önünde yapılan törenlerde gökyüzüne bırakılan renkli balonlar çocukların yüzünü güldürdü. Programa Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkan Vekili Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Salih Devrim, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, kurum amirleri ve veliler katıldı. Daha sonra “Nisan 23, Hedef 2023” sloganıyla 23 bin balon ve 23 bin mektup, büyük bir coşku ile gökyüzüne bırakıldı. İşte yurttaki 23 Nisan kutlamalar­ından bazıları;

■ Gaziantep: Festival Parkı’nda yapılan

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. PKK’dan arındırıla­n Hakkâri Yüksekova’da ‘Nisan 23, Hedef 2023’ sloganıyla binlerce renkli balon gökyüzüne bırakıldı

kutlamalar­da çocuklar için birçok yarışma düzenlendi. Dans gösteriler­i yapıldı.

■ İzmir: Tüm ilçelerind­e etkinlikle­r düzenlenen İzmir’de kutlamalar­ın merkezi Cumhuriyet Meydanı’ydı. Öğrenci gruplarını­n koreografi­leri meydanda toplanan onbinlerce çocuk ve anne-babalarına keyifli saatler yaşattı.

■ Nevşehir: Balon pilotu Meltem Özlem (27), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyl­a Gazi Mustafa Kemal Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile havalandı. Özlem, 15 Çinli turiste Kapadokya’yı ve Atatürk’ü anlattı.

■ Kahramanma­raş: Kentte birçok merkezde çocuklar için kostümlü partiler düzenlendi.

■ Çankırı: Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu’nda yapılan kutlama programını iki çocuğun birbirine sarılarak izlemesi kalpleri ısıttı.

Musa DÜZENCİ-Ali ALTUNDAŞDa­vut AGAH- Ali Faik ATAYMehmet YILDIRIM-Rıdvan UYSAL/SABAH

 ??  ?? ● HAKKÂRİ ● İZMİR
● HAKKÂRİ ● İZMİR
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye